Növekszik az USDT dominanciája

spot_img

Az amerikai bankszektort ért káosz következményei a stabilcoinokra is kihatnak, aminek a nyertese nagyon úgy néz ki, hogy eddig a Tether (USDT). Az USDT piaci kapitalizációja csütörtök reggelre közel 75 milliárd dollárra duzzadt, ami ráadásul majdnem a kétszerese az USDC kapitalizációjának, a CoinGecko adatai szerint.

AZ USDT kapitalizációjának alakulása az elmúlt egy évben (forrás: CoinGecko)

Mint ismeretes, az USDC piaci kapitalizációja a múlt heti bankválság közepette igencsak megcsappant és egy rövid időre elvesztette az egy dollárhoz való kötöttségét is a Silicon Valley Bank (SVB) körül kialakult események miatt, ahol a Circle nem kevesebb, mint 3,3 milliárd dollárnyi tartalékot tartott.

Úgy tűnik, hogy az USDC körül kialakult problémák megoldódhatnak, újra fennáll az egy dollárhoz való kötöttség, azonban a befektetők ennek ellenére egyelőre az USDT-t preferálják jobban. Ezt mutatja az USDT dominanciája is, amely a Glassnode szerint majdnem 60%-ra nőtt.

A főbb stabilcoinok dominanciájának alakulása 2020 nyarától (Glassnode)

Az USDC dominanciája eközben valamivel 30% feletti, ami jelentős visszaesés a tavaly nyáron elért 38%-hoz képest, amikor is pont fordítva, az USDC próbált előnyt kovácsolni az USDT depeg eseményből. Akkor az USDT tulajdonosok nagyjából 48 óra leforgása alatt több mint 7 milliárd dollár értékben váltottak készpénzre a stabilcoinból.

Az USDT növekvő dominanciáját táplálja az is, hogy a Binance stabilcoinja, a BUSD kapitalizációja szabályozói nyomás miatt meredeken csökken, jelenleg 8,3 milliárd dolláron áll.

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Rohamosan csökken a BUSD piaci kapitalizációja

/decrypt, tether, glassnode, circle/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img