Leállítja az Intel az ASIC chipek gyártását

spot_img

Tavaly év elején robbant a hír, hogy az Intel be fog lépni a bitcoinbányász chipek gyártásának a világába. Az első szállítmányok 2022 harmadik negyedévében kerültek kiszállításra a szerződött partnerek számára. Közel egy évvel a megjelenés után a napokban jelentették be, hogy a félvezető chipeket gyártó technológiai vállalat, költségcsökkentési tervek részeként leállítja Blockscale 1000-es sorozatú bitcoinbányász ASIC chipek gyártását.

A Reuters jelentése szerint, az Intel továbbra is előtérbe helyezi a szerződött partnerek felé történő ASIC chipek gyártását, de már október 20-tól nem fog felvenni újabb megrendeléseket, az utolsó szállítások 2024 áprilisáig esedékesek.

“Mivel prioritásként kezeljük az IDM 2.0-ba történő befektetéseinket, az Intel Blockscale 1000 sorozatú ASIC életciklusának végére értünk, de továbbra is támogatjuk a Blockscale ügyfeleinket.”

Az Argo Blockchain, a Block, a Hive Blockchain és a GRIID Infrastructure bányászcégek voltak az elsők, amelyek elsőként szerződtek le az Intel-el és valamilyen módon, de már beépítették működésükbe az Intel ASIC chip technológiáját.

Kapcsolódó cikkek:

Az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger a hírek szerint februárban 25%-os fizetéscsökkentést vállalt be, a cég pedig 2026-ig 10 milliárd dolláros éves költségcsökkentést prognosztizált a költségcsökkentési kezdeményezéseknek és a hatékonyságnövelés érdekében. A bányászchipek gyártásának leállítása után az Intel továbbra is folytatni fogja a kriptoiparban rejlő piaci lehetőségek felkutatását.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányászindex- jelentést” és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Március havi bitcoinbányász teljesítmények

/intel, reuters/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img