Nincs szükség még több digitális valutára

spot_img

Gary Gensler, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének elnöke kedden a CNBC élő televíziós műsorában kijelentette, hogy nincs szükség több digitális valutára.

Nincs szükségünk több digitális valutára. Már van digitális valutánk. “Amerikai dollárnak hívják. Eurónak hívják. Úgy hívják, jen. Ma már mind digitálisak” – mondta Gensler a CNBC Squawk Box című műsorában (négy és fél perc körül).

Ahogy azt korábbi cikkekben is lehoztuk, a SEC eljárást indított az amerikai Coinbase és a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, a Binance ellen. Az élő adás egy pontján Gensler közvetlenül a nyilvánossághoz fordult. “Ezek a kereskedési platformok, amelyeket tőzsdének neveznek, számos funkciót egyesítenek. A hagyományos pénzügyek területén működő tőzsdéknél, például a New York-i tőzsdén, nem működtetnek egyszerre fedezeti alapot, nem teremtenek piacot, és ahogy azt a Binance ügyében állítjuk, egy leányvállalaton keresztül nem folytatnak wash tradinget” – mondta.

Kapcsolódó cikkek:

Gensler azt is elárulta, hogy a Coinbase és a Binance elleni perek előkészítése rengeteg  időt vett igénybe, a “sok munka miatt eltartott egy ideig”. A Coinbase és a Binance néhány hónapja már harcban áll az amerikai szabályozó hatóságokkal. Gensler úgy nyilatkozott, hogy a hivatal részéről megpróbáltak beszélni ezekkel a platformokkal annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a mindenkori törvényi előírásoknak.

“Szó szerint tucatnyi kriptoszolgáltatóval – beleértve a Coinbase-t és a Binance-t is –  folytattunk már megbeszéléseket és azt tapasztaltuk, hogy ez egy olyan terület, egy olyan üzleti modell, amely az amerikai értékpapírtörvények be nem tartására épül. Arra kérjük ezeket a szereplőket, hogy feleljenek meg a jogszabályoknak.”

“A Binance és a Coinbase elleni eljárás bejelentése után, kedden késő délután 10 amerikai állam is bejelentette, hogy csatlakozik a Coinbase ellen folyó eljáráshoz. Mivel a államok külön-külön, de egy időben adtak hírt az általuk kezdeményezett eljárásokról, egyértelműnek tűnik, hogy összehangolt támadás indult az amerikai kripto szolgáltatók ellen”, amiről korábban is írtunk.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

A kriptoipar ellehetetlenítése zajlik az USA-ban?

/cnbc, the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img