Decred( DCR ) $23.15

Piaci részesedés $370,339,052
Napi forgalom $2,019,759
Forgalomban lévő mennyiség 15,997,830
Algoritmus BLAKE256
Konszenzus PoW/PoS
Összes kibocsátható coin száma 21,000,000
Árfolyam

Árfolyam

A Decred project 2016 Februárjában startolt el, eslősorban azzal a céllal, hogy megreformálja a Bitcoin kormányzási folyamatait.

A Dash után talán a legismertebb kriptó, ami a proof of stake metodikát népszerűsíti. Hibrid Pow/Pos rendszere van, így kívánták a fejlesztők fenntartani az egyensúlyt bányászok és felhasználók között. Talán a kormányzási folyamatokban van a legnagyobb egyedisége a többi kriptopénzhez képest.

A Decred rendszerében nem kerül minden szavazati hatalom és minden forrás a bányászokhoz, hanem a stakeholderek számára is juttat ezekből a rendszer. És még a kevesebb “tőkével” rendelkezőknek is van lehetőségük szavazni a projekt jövőjéről, sőt, sajátmaguk is kezdeményezhetnek új irányokat.

A fejlesztőcsapat sajnos anonim, de ez nem jelenthet problémát, hiszen igen régóta vannak jelen a térben. Már 2013-ban elkezdték a rendszer elméleti kidolgozását a Bitcointalkon, és azóta is kitartóan dolgozik az önkéntesekből álló csapat a Decred jövőjén.

Sokáig nem történt a házuk táján semmi érdekes, de aztán 2017-ben még an agy felfutás előtt váratlanul berobbantak, és befektetőiket 40x-es hozammal lepték meg. ha ez az eset érdekel bővebben, itt olvashatsz róla:

Tanulj a hibámból: Hogy nem kerestem 40 milliót

Linkek