Németország: Nem lesznek mindennapi fizetőeszközök a kriptopénzek 2020-ban

spot_img

Center for European Economic Research (ZEW) intézet kutatása alapján a kriptopénzek még 2020-ban sem lesznek a napi rutin részei, ha fizetésről, például egy elvitelre kért kávé megvásárlásáról van szó.

Havi jelentésükben a német ZEW kutatói 300 főt, bankok, biztosító társaságok és nagyvállalatok pénzügyi szakértőit kérdezték a kriptopénzek adopciójával kapcsolatban. A megkérdezettek nagy része szkeptikus volt azzal kapcsolatban, hogy egy átlagos, mindennapi helyzetben meg fognak tudni venni egy kávét kriptóval Németországban. Hogy miért az elvitelre kért kávé lett az adopció szimbóluma, nem tudjuk, mindenesetre a német pénzügyesek csak 13%-a gondolja úgy, elérjük ezt a mesebeli állapotot 2020-ra. Érdekes, hogy például egy online zenehallgatás/vásárlás már 23%-uk szerint tud kriptóval történni két év múlva Németországban, és 35% mondja ugyanezt az USA-ra.

Autóvásárlásra 6% tartja elképzelhetőnek az általános kriptós fizetést két év múlva, az itt az oldalon is többször emlegetett ingatlan tranzakciókról, mint potenciális előnyös felhasználási módról, a mostani kutatásban nem esett szó. A jelentés szerint azért lehetnek ezek a számok ilyen alacsonyak, mert a megkérdezettek elégedettek a mostani fizetési opciókkal és túl bonyolultnak tartják a kriptók kezelését.

Korábban több bejegyzést is szenteltünk egy-egy, számunkra elképzelhető adopciós útról, mellyel mindennapi fizetőeszközökké válhatnak a kriptopénzek:

Így lesz a Bitcoin fizetőeszköz

Az autók felhasználási területeiről meg lehet, hogy nem lókereskedők értékítéletére kell támaszkodnunk. Viccet félretéve, annyiban biztosan igaza van a kutatás résztvevőinek, hogy a kriptopénzek kezelése egyelőre túl bonyolult és nem kellően “hülyebiztos”. Óriási fejlődés kell a tárcák és kulcsok kezelésének területén, hogy esély legyen a globális adopcióra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img