TAOTAO: Indul a Yahoo! Japan kriptotőzsdéje

spot_img

A Yahoo! Japan 40%-os tulajdonában lévő TAOTAO tőzsde twitteren jelentette be, hogy május 30-án indul az éles kereskedés a platformon, az adopcióban élen járó Japán újabb tőzsdével gazdagszik, ezzel pedig elkezdődött a technológiai óriások csatája a helyi piac dominanciájáért.

Az izgalmas tweetben a dátum mellett a kereskedés déli indulását említik. A TAOTAO böngésző mellett applikációval is használható lesz, az első időszakban csak BTC és ETH lesz kereskedhető. Rögtön induláskor elérhető azonban a tőkeáttétes kereskedés, mely a később bevezetésre kerülő LTC, XRP és BCH párokra is érvényes lesz. Ezzel a BitMEX és a Binance alternatívájává is válhat. Fontos adalék, hogy a TAOTAO hatósági engedélyekkel rendelkező kriptotőzsde, övék a 00001-es regisztrációs szám.

A bejelentkezéshez/regisztrációhoz látszólag Yahoo! felhasználói fiók is elegendő lesz, kíváncsian várjuk, hogy magyar felhasználók számára elérhető lesz-e a tőzsde.

Rakuten Wallet: A japán Amazon saját kriptotőzsdét indít

Néhány hónapja már értekeztünk arról, hogy mi lehet az oka annak, hogy egyszerre számos japán tech óriás nyitott a kriptopénzek felé, és saját váltási szolgáltatást, tőzsdét vagy appot indít. Ezzel kapcsolatban az Andreessen Horowitz kockázati tőke társaság egyik alapítója, Ben Horowitz segítségével arra jutottunk, hogy a japán nagyvállalatok célja egyrészt a stratégiai jelenlét a szektorban, másrészt egész egyszerűen a nagy megtérülés biztosítása.

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img