Egymilliárd dolláros befektetés kriptopénzekbe: újabb bálna emelkedett ki a hullámokból

Megosztom

“Jövőre egymilliárd dollár fölé szeretnénk növelni a bitcoin és ethereum pozícióink nagyságát.” – mondta el a Bloombergnek a One River Digital befektetési alap vezetője.

Az 1.6 milliárd dollárnyi vagyont kezelő kereskedő cég alapvetően a rövid távú ingadozásokra és a hosszabb távú trendek követésére specializálódott. A tőzsdék márciusi összeomlásának, majd az azt követő emelkedő szakasznak köszönhetően, idén mind a két stratégiai portfóliójukkal nagy nyereséget (33 és 40%) értek el, ám a hagyományos piacoknál jelenleg sokkal nagyobb lehetőséget látnak a kripto ágazatban.

A One River vezetőjének elmondása szerint alapjuk idén màr 600 millió dollár értékű tőkét fektetett bitcoinba és ethereumba, jövőre pedig ezt egymilliárd dollár fölé szeretnék feltornászni.

“Megpróbáltuk a lehető legnagyobb titokban tartani az eddigi befektetéseinket. A kitűzött 600 milliós célunkat novemberben, még 16 000 dolláros bitcoin árfolyam alatt sikerült elérnünk. Ez egy generációs váltás lesz. Rengeteg pénz fog a szektorba vándorolni, de most még a folyamat legelején járunk.”

A Bitcoin árfolyamának idei alakulása

Az igazgató úgy véli, hogy mivel a fejlett nyugati országokban a banki kamatok elkezdtek negatív szintekre visszaesni, mindenki rá lesz kényszerítve, hogy olyan befektetéseket találjon, amelyekkel megőrizheti megtakarításainak értékét. Kitért arra is, hogy a világ kormányai várhatóan nagy mennyiségű pénz kinyomtatásával próbálják majd meg újraindítani a gazdaságot, ami magas inflációhoz vezethet és tovább gyorsíthatja ezt a folyamatot.

“A COVID megjelenése volt a katalizàtor, ami beindította ezt az egészet. Ez a legizgalmasabb teljes gazdaságot lefedő jelenség, amit valaha láttam.” – mondta az 54 éves szakember.

A One River a bitcoin mellett jelenleg az ethereumban is nagy lehetőséget lát és szeretne létrehozni egy kripto blue-chip portfóliót, amibe az ágazat legerősebb tagjait válogatnák össze. Kripto eszközeikkel nem terveznek agresszívan kereskedni, ezek esetében hosszú távon gondolkodnak. Az igazgató szerint a jelenlegi gazdasági helyzet az arany számára is kedvező lehet, ám a vele elérhető nyereség eltörpül majd a bitcoin mellett.

A napokban több nagy összegű bitcoin befektetésről is beszámoltunk. A vezető kriptovaluta tegnap éppen egy ilyen közzététele után lépte át a lélektaninak számító 20 000 dolláros szintet.

Mindenki elírásnak hitte,mégis igaz volt: a 20 000 dollárosbitcoin története

Hash Ribbons: ritkán jelez, de most ismét zöldre váltott az egyik legpontosabb indikátor

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel