Hamarosan lejár a szabályozó hatóságok határideje

spot_img

Joe Biden amerikai elnök még márciusban írta alá azt az elnöki rendeletet, amely felvázolja az amerikai kormány stratégiáját a bitcoin és általában a kriptopénzekre vonatkozóan, középpontba helyezve a nemzetbiztonságot és a szabályozást. A rendelet az amerikai szövetségi ügynökségeket bízza meg a lehetséges szabályozási változások, valamint a piac nemzetbiztonsági és gazdasági hatásainak vizsgálatával.

A legtöbb szabályozó ügynökség 120 naptól egy évig terjedő időkeretet kapott arra, hogy jelentést készítsen arról, hogyan működik a gazdaságon belül a bitcoin és más kriptovaluták, hogyan lehet szabályozni, megakadályozni tiltott használatukat, valamint ki kell dolgozniuk egyfajta iránymutatást a bitcoinra és a kriptopénzre vonatkozóan. Ez a határidő a jövő hét folyamán jár le. Biden elnök végrehajtási rendeletére adott ügynökségi válaszok nagy része hamarosan esedékessé válik.  

A március 9-i rendelet szerint az ügynökségek jelentéseit a rendelet kiadását követő 120 nap elteltével kell benyújtaniuk a Fehér Háznak, így a határidő szeptember 5-én, a munka ünnepét követő napon jár le. A munka ünnepe az Egyesült Államokban szövetségi ünnep. 

A végrehajtási rendelet hangsúlyozza az ügynökségek közötti együttműködés szükségességét. A rendelet és az irányító ügynökségek a következőképpen oszlanak meg: 

Pénzügyminisztérium: jelentés a központi banki digitális valutáról, azaz a CBDC-ről, különös tekintettel a Federal Reserve-vel való együttműködésre. A CBDC-k meglepően vitatott témává váltak Washingtonban a végrehajtási rendelet kiadása óta. 

Tudományos és Technológiai Hivatal: technikai elemzés a CBDC megvalósításának nehézségéről és valószínűségéről.

Igazságügyi Minisztérium: jogi értékelés arról, hogy a Kongresszusnak új törvényt kell-e alkotnia a CBDC kibocsátásához, amihez legjobban a republikánusok ragaszkodtak.

Pénzügyminisztérium és a főbb piaci és fogyasztóvédelmi szabályozók: jelentés a digitális eszközök kockázatáról, hasznáról a piacokon és a fizetések területén.

Tudományos és Technológiai Politikai Hivatal: jelentés a kripto szerepéről az energiaátmenetekben és az időbeli átmenetek között. A kérdés ellentmondásos, mivel a kriptokritikusok gyakran mutatnak rá a proof-of-work bányászatra, mint megbocsáthatatlan energiapazarlásra. A kripto érdekeltek szerint a PoW pénzzé teheti a megújuló energiaforrások fejlesztését.

Az Igazságügyi Minisztérium, a Pénzügyminisztérium és a Belbiztonsági Minisztérium közösen: a bűnüldöző szervek szerepe a “digitális eszközökkel kapcsolatos bűncselekmények felderítésében, kivizsgálásában és üldözésében”. Az Igazságügyi Minisztérium által vezetett FBI, a Pénzügyminisztérium IRS bűnügyi nyomozóirodája és a Belbiztonsági Minisztérium állt a kriptopénzekkel kapcsolatos szövetségi nyomozások nagy részének élére.

Kereskedelmi Minisztérium: keretrendszer az Egyesült Államok gazdasági versenyképességének fokozására a digitális eszköztechnológiák terén és azok kihasználására.

A Pénzügyminisztériumtól és az Igazságügyi Minisztériumtól várható válaszok különösen nagy befolyással lesznek az amerikai kriptopolitika jövőjére. A végrehajtási rendeletre az említett szervezetek már több választ is benyújtottak, amelyek különösen a nemzetközi szempontokra fókuszálnak.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Biden aláírta a digitális eszközökről szóló elnöki rendeletet

/the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img