Elérhető lesz az Euro Coin a Solana hálózatán

spot_img

A Circle még júniusban indította el euró alapú stabilcoinját az Euro Coin-t (EUROC). Az Euro Coin a dollár helyett az euróhoz van kötve, egyelőre csak az Ethereum blokkláncon érhető el.

A Circle közleménye szerint az FTX is támogatni fogja az Euro Coin-t, mihelyst megjelenik a Solana hálózatán. A Circle szerint más decentralizált pénzügyi protokollok is érdeklődnek az euró alapú stabilcoin támogatása iránt.

“Ha az Euro Coin megjelenik a Solana hálózatán, az új felhasználási lehetőségeket nyit meg a kereskedők és a befektetők számára, hiszen a Euro Coin által akár egy teljesen új hitelezési piac nőhet ki. Az USDC mellett az EUROC fizetési lehetőségként is elérhető lesz a Solana Pay-ben” – mondta Sheraz Shere, a Solana Labs fizetési osztályának vezetője.

Láncok közötti átjárás

A Circle azt is tervezi, hogy a Solana-ra is kiterjeszti a láncok közötti protokollját a Cross-Chain Transfer Protocol-t, amely még hivatalosan nem debütált.

A protokollt még szeptemberben jelentették be és a tervek szerint 2023 elején élesítik az Ethereum-on és az Avalanche-on. A Circle arra számít, hogy 2023 első felében a Solana hálózatán is el tudják indítani.

forrás: Stephen Graves – Decrypt

A protokoll lényege, hogy a különböző kriptoprojektek USDC-t tudjanak küldeni eltérő blokkláncokra. A csomagolt tokenek használata helyett az USDC minden egyes blokkláncon natív tokenként lesz jelen. A kimenő láncon lévő USDC-t elégeti a protokoll és ezzel egy időben az elégetett USDC mennyiséggel egyenértékű USDC-t mintel a célláncra.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Euró fedezetű stabilcoint dob piacra a Circle

/the block, decrypt/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img