Maradnak a kereskedési párok a Coinbase-en

spot_img

A Coinbase vezetői kijelentették, hogy a tőzsde nem szándékozik megszüntetni a vádiratban megnevezett tokenek és szolgáltatások támogatását.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) június 6-án emelt vádat a Coinbase ellen. A Coinbase által jegyzett kriptovaluták közül legalább 13-at, valamint a vállalat staking szolgáltatását a SEC vádiratában értékpapírként vagy befektetési szerződésként azonosította.

Ennek ellenére a Coinbase vezetői kijelentették, hogy a tőzsde nem szándékozik megszüntetni a vádiratban megnevezett tokenek és szolgáltatások támogatását. “A Coinbase nem tervezi azt, hogy bármelyik kereskedési párt törölné kínálatából” – mondta Paul Grewal jogi igazgató a TechCrunch-nak adott interjúban június 7-én. A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong a Bloombergnek is úgy nyilatkozott, hogy “a vállalat nem fogja felszámolni staking szolgáltatásait, a szokásos üzletmenetet folytatja“.

A Binance és a Coinbase elleni vádiratokban értékpapírként szereplő tokenek listája (forrás: blockworks)

A Coinbase korábban az XRP kereskedési lehetőségét szüntette meg még 2021-ben kifejezetten a SEC, a Ripple elleni ügyére hivatkozva. Ugyanígy járt el a BUSD és az Algorand (ALGO) esetében is szabályozási aggályokat figyelembe véve. Emellett a Coinbase, szintén 2021-ben, a SEC jogi fenyegetéseit követően szüntette meg a Lend programját. Úgy néz ki, most nem hátrál meg.

Kapcsolódó cikkek:

A Binance.US, ellentétben a Coinbase-el, úgy döntött, töröl bizonyos kereskedési párokat, szám szerint 101 darabot kínálatából és szünetelteti a tőzsdén kívüli (OTC) kereskedést. A Binance.US és az ügyhöz szorosan kapcsolódó felek egy nappal korábban, június 5-én kapták meg a SEC eljárásáról az értesítést. A kereskedési párok törlése nem terjed ki a Binance.com-ra, a vállalat globális ágára.

Törlésre szánt kereskedési párok a Binance.US kínálatából (forrás: binance.us)

Tanulj a kripto opciók kereskedéséről az OpcióGuruval és a Kripto Akadémiával. Készülj fel velünk, nézd meg mit tud a Kripto Opció Start oktatóanyagunk.

A SEC eljárásban megnevezett kriptoprojektek közül a Cardano fejlesztője, az Input Output Global igyekszik bebizonyítani, hogy nem jelent tőzsdei kockázatot a Cardano hálózata és natív tokene az ADA. A Cardano fejlesztője kijelentette, hogy az ADA token nem értékpapír, ellentétben a SEC vádirataiban, amelyekben meg van nevezve. 

“Az ADA semmilyen körülmények között nem minősül értékpapírnak az Egyesült Államok értékpapír törvényei értelmében. A decentralizált blokkláncok működésének megértése alapvető összetevője a felelős jogszabályok megalkotásának. Az IOG mindig olyan szabályozást fog támogatni, amely értelmes és tiszteletben tartja a blokklánc átlátható és decentralizált természetét.”

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Nincs szükség még több digitális valutára

/cryptoslate, cryptopotato, techcrunch, coinbase, binance.us/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img