Ordinals őrület: ismét megemelkedtek a Bitcoin hálózat tranzakciós díjai

spot_img

A Bitcoin hálózati díjak novemberben ismét óriásit növekedtek köszönhetően az Ordinalsoknak, azaz a Bitcoin NFT-éknek. Idén először májusban robbantak be a köztudatba az Ordinalsok, aminek eredményeként több hétre bedugult a bitcoin mempool (a bitcoinbányászok legnagyobb örömére). A Bitcoin Ordinals feliratok darabszáma bőven 42 millió felett jár és jelenleg is uralják a Bitcoin tranzakciók többségét, ami jelentősen befolyásolja a hálózat díjstruktúráját és növeli a tranzakciós költségeket.

Májusban a Coin Metrics adatai szerint a BRC-20 tokenek és az Ordinalsok népszerűsége miatt az év második negyedévében bő százmillió dolláros váratlan bevételhez jutottak a bitcoinbányászok. Április elejétől június végéig a bányászok több mint 184 millió dollárt kerestek csak tranzakciós díjakból, ami a blokkjutalmak esetenként több mint 70%-át tették ki.

Kapcsolódó cikkünk:

A Bitcoin hálózaton novemberben is nagymértékben megugrottak a tranzakciós díjak. A CryptoFees adatai szerint a díjak a hónap eleji 779 000 dollárról november 16-ra 11 630 000 dollárra emelkedtek. A cikk írásának pillanatában 7 544 000 millió dolláron áll. A díjemelkedés szorosan korrelál az Ordinalsok növekvő népszerűségével.

A Dune Analytics elemzése is kimutatja, hogy egész novemberben az Ordinals feliratok dominálnak a Bitcoin tranzakciókban. Jelenleg több mint 42 millió Ordinalst hoztak létre eddig, amelyek körülbelül 2906 BTC értékű díjat generáltak, mintegy 105,4 millió dollár értékben.

Az Ordinalsok iránti növekvő érdeklődés ma már nem csak egy múló trend, hanem úgy tűnik, hogy mára jelentősen átformálta a Bitcoin tranzakciókat. Talán új korszak indulhatott el a Bitcoin hálózat életében, ahol a Bitcoin hasznossága túlmutat eredeti peer-to-peer elektronikus készpénzrendszerének kialakításán.

BRC-20-as tokenek listáját itt éred el és a tokenek eléréséhez unisat walletre lesz szükséged, amit ezen a linken keresztül tudsz letölteni.

A BRC-20 szabványnak köszönhetően (amelynek a neve az Ethereum token szabványból, az ERC-20-ból származik) rengeteg shitcoint és meme tokent minteltek az elmúlt időszakban. A BRC-20-as szabvány jelenleg még gyerekcipőben jár, azonban, ha kinövi magát, ahogyan az Ethereum hálózatán az ERC-20 esetében történt, akkor elképzelhető lesz, hogy a Bitcoin hálózatán hamarosan stabilcoinokat, vagy akár különböző okosszerződéseket is láthatunk.

Ha nem rendelkezel még ORDI tokennel a Binance felületén egyszerűen tudsz fiat valutából váltani, amit az alábbi kipróbált alternatív útvonalakon tudsz bejuttatni. Ezen felül csapj le a Binance-el közösen indított kereskedési verseny nyereményeire, további promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Csúcsot döntött a bitcoin tranzakciós díj

/dailyhodl, cryptopolitan, cryptofees, dune, ccn.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img