Késik az ETH ETF bevezetése

spot_img
Az SEC késései az ETF-ek elfogadásai során már szinte megszokottság számba mennek.

A Bitcoin ETF döntés számos halasztását végeláthatatlan Ethereum ETF elfogadásával kapcsolatos késedelmek követték, melyek után aligha lepődhetünk meg, hogy az ETH ETF bevezetésének dátumát is elhalasztotta az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete.

Bitcoin és altcoin-piaci helyzetjelentés

Az eredeti várakozások szerint július 2-án indult volna az Ethereum ETF, ám a szabályozó hatóság visszaküldte az S-1 űrlapokat a leendő ETH ETF kibocsátóknak, így a konkrét bevezetés ismét késik. Az űrlapokat kisebb megjegyzésekkel küldték vissza, és a kibocsátókat arra kérték, hogy július 8-ig nyújtsák be újra azokat. Azonban ez még sem jelenti a végleges benyújtási határidőt, mivel lesz még egy kör, mielőtt az új alapokkal nyilvánosan kereskedni kezdenének.

Az S-1 űrlapok a kétlépcsős folyamat második részét képezik, amely szükséges ahhoz, hogy a termékek elérhetővé váljanak.A múlt héten a VanEck benyújtotta az 8-A űrlapját a spot Ethereum ETF-jéhez, amit sokan úgy értelmeztek, hogy a termékek akár már július 2-án elindulhatnak. A VanEck egy héttel a bevezetés előtt nyújtotta be az 8-A űrlapot a Bitcoin ETF-jéhez, ami azt sugallta, hogy a július 2-a lehet az Ethereum ETF bevezetésének megfelelő dátuma.

Az 8-A űrlap egy regisztrációs dokumentum, amelyet a cégek nyújtanak be az SEC-hez, hogy egy értékpapír-osztályt regisztráljanak a nemzeti értéktőzsdén történő kereskedésre.

Eric Balchunas, a Bloomberg ETF elemzője az X-en így magyarázta: „Úgy tűnik, az SEC ezen a héten extra időt vett igénybe, hogy visszajelzést adjon az embereknek (bár ismét nagyon enyhe módosításokkal), és úgy hallottam, jövő hét halott a nyaralások miatt = július 8-án a folyamat folytatódik, és nem sokkal utána elindítják.”

A SEC elnöke, Gary Gensler szerint azonban az Ethereum listázásokra csak szeptemberben kerülhet sor. Ennek ellenére Gensler megnyugtatta a piacot, hogy a folyamat „zökkenőmentesen zajlik.”

Gensler hangsúlyozta, hogy a bevezetés az igénylőkön múlik, nem a szabályozón.

22000 dolláros ETH árfolyamot vár a VanEck

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

/CoinMarketcap/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img