Csalódás lehet az ETH ETF?

spot_img

Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője szerint a spot ETH ETF-ek közelgő bevezetéséből származó tőkebeáramlás csalódást okozhat majd a spot Bitcoin ETF-ek rekordot döntő beáramlásához képest.

Balchunas a Cointelegraphnak így nyilatkozott:

“A Bitcoin olyan, mint a kripto krémje. Egyszerűen tudod róla, hogy jó. Ezek a dolgok úgyis együtt mozognak. Az Ethereumot nehezebb megmagyarázni, de én úgy látom, hogy inkább csak egy mellékes eszköz [a Bitcoin mellett]”.

Míg a Bitcoin “digitális arany” narratívája viszonylag könnyen érthető, addig az Ethereum és a szélesebb decentralizált pénzügyi (DeFi) ökoszisztéma inkább egy technológiai részvényhez hasonlít, ami a hagyományos lakossági befektetők számára nehezebben érthetővé teszi, magyarázta Balchunas.

Egyes szakértők szerint tehát a spot Ether ETF-ek csalódást okozhatnak, mert az iparág a spot Bitcoin ETF-ek indításához hasonlítja őket, amely a történelem egyik legsikeresebb ETF-indítása volt.

A BlackRock vezérigazgatója nagyon bullish a Bitcoinnal kapcsolatban

Ahogy korábban is kifejtettük azonban, nem minden elemző látja borúsan az ETH helyzetét az ETF-ek indulása után. A VanEck például 2030-ra $22 000-os árfolyamot is lehetséges tart az ETH számára, ahogy arról korábban írtunk

Ophelia Snyder, a 21Shares társalapítója is arra számít, hogy az Ether ETF bevezetése jól fog teljesíteni a beáramlások tekintetében. Erről a Cointelegraphnak így nyilatkozott:

“Az az elképzelés, hogy [a Bitcoin ETF bevezetése] a mérce, nem reális. Az Ether is sikeres ETF-indítás lesz. Jelentősen jobban fog teljesíteni, mint az átlagos ETF. Szerintem valószínűleg a valaha volt ETF-indítások felső tizedében fog végezni.”

Snyder azonban megjegyezte, hogy a befektetőknek módosítaniuk kell várakozásaikat, és figyelembe kell venniük, hogy a Bitcoin ETF-ek bevezetését övező beáramlások messze az átlag felett voltak.

Az amerikai székhelyű spot Bitcoin ETF-ek az első héten több mint 701 millió dollár értékű bitcoint halmoztak fel, a kereskedés második hetében pedig több mint 540 milliárd dollárt – derül ki a Dune adataiból.

Mikorra várható az Ether ETF spot indítása?

Ahogy azt korábban megírtuk, június 25-én az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke, Gary Gensler azt mondta, hogy az Ether ETF bevezetése “zökkenőmentesen halad” az Egyesült Államokban.

Késik az ETH ETF bevezetése

Szűkszavúan nyilatkozott azonban arról, hogy az ETF-ek még a novemberi választások előtt életbe léphetnek-e.

“Igazából arról van szó, hogy az eszközkezelők teljes körű tájékoztatást adnak, hogy ezek a regisztrációs nyilatkozatok érvénybe léphessenek”.

A SEC május 23-án jóváhagyta nyolc ETF-ajánlattevő 19b-4-es bejelentését, de az eszközkezelők még mindig finomítják S-1-es formanyomtatványaikat – a végső indítványokat, amelyeket a SEC-nek jóvá kell hagynia, mielőtt a kereskedés megkezdődhet.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

/CoinTelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img