Kriptopénzügyek | az EU-s stabilcoin szabályozással és a peres eljárások bejelentésével volt hangos az elmúlt egy hét

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott rövid híreket foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci kitekintéssel. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

  • Július 19-21. között ismét hazánkba látogat a száguldó cirkusz. Ha még nincs programod erre a hétvégére, van egy jó hírünk, ugyanis ezen a 3 napon akár a legnagyobb kripto tőzsde vendégeként is kilátogathatsz a Hungaroringre és élőben is megnézheted a futamot.
  • Hivatalosan egy éve indult, de lényegében csak a jövő héten veszi majd kezdetét az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) a legnagyobb kripto tőzsde ellen kezdeményezett peres eljárása.

Bybit

A Bybit félmillió dollárt, vagyis több mint 180 millió forintot oszt szét azon felhasználói között, akik jól tippelik meg a Labdarúgó-Európa-bajnokság meccseinek győzteseit.

Coinbase

A Coinbase pert indított az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) és a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság (FDIC) ellen, mert állítólag nem teljesítették a Freedom of Information Act (FOIA) kérelmeket az Ethereum PoS átállásával kapcsolatban.

Piaci zanza

  • Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) múlt héten pénteken beperelte a legnagyobb Ethereum fejlesztő cégnek számító Consensys-t, amiért az az általa fejlesztett MetaMask tárcán keresztül nem regisztrált brókeri tevékenységet végzett. 
  • Egy sajtóközlemény szerint hamarosan kripto tőzsdét indíthat a Sony. A vállalat egy nagyobb felvásárlás során szert tett egy japán állami licensszel rendelkező tőzsdére, ami a Sony Group részeként kezdheti újra működését.
  • Az Európai Unió 4 évvel ezelőtt kezdte meg a kriptovaluták régiós piacát szabályozó MiCA (Markets in Crypto Assets) törvénycsomag előkészítését. A tervezetek tavalyi elfogadása után 1 éves türelmi idő következett. A jogszabályok első hulláma, melyek a stabilcoinok EU-ban történő forgalmazásáról és kibocsátásáról rendelkeznek 2024. június 30-án léptek életbe.
  • Az SEC késései az ETF-ek elfogadásai során már szinte megszokottság számba mennek. A Bitcoin ETF döntés számos halasztását végeláthatatlan Ethereum ETF elfogadásával kapcsolatos késedelmek követték, melyek után aligha lepődhetünk meg, hogy az ETH ETF bevezetésének dátumát is elhalasztotta az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete.
  • Az USDC stabilcoin kibocsátója, a Circle lett az első olyan globális kriptopiaci szereplő, ami megszerezte az Electronic Money Institution (Elektronikus Pénz Intézmény) engedélyt. A licensz a stabilcoinokat is szabályozó európai kripto törvény, a MiCA vasárnapi életbelépése után elengedhetetlen feltételévé vált a dollár- és euró-alapú stabilcoinok kibocsátásához az Európai Unióban.
  • Az elmúlt napokban 3.5 milliárd dollár értékű bitcoint küldtek német, amerikai és japán kormányzati kripto tárcákról a Coinbase, Bitstamp, Kraken és Bitget kripto tőzsdékre, valamint ismert OTC és market maker kereskedők által üzemeltetett címekre. A jelenség arra utal, hogy több állami szereplő is arra készül, hogy piacra dobja a nála felhalmozódott kriptovaluták egy részét, vagy egészét.
  • A Hamilton kriptostartup tokenizált amerikai kincstárjegyeket indított több Bitcoin Layer-2 blokkláncon, amelynek célja a cég szerint, a hagyományos pénzügyek és a Bitcoin ökoszisztéma közötti űr áthidalása.
  • Oroszország a stabil érmék legalizálását tervezi nemzetközi tranzakciók lebonyolításához, hogy egyszerűsítse az orosz vállalatok számára a határokon átnyúló fizetéseket. Az Orosz Központi Bank az aranyhoz vagy az amerikai dollárhoz kötött stabil érmék engedélyezésére irányuló javaslatokról tárgyal.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a Kripto Sulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img