Az SEC elutasított egy Solana ETF beadványt

spot_img

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) elutasította a Cboe tőzsde és piaci szolgáltató által benyújtott 19b-4 beadványokat, melyek két Solana ETF-re vonatkoztak a The Block forrása szerint.

Az elutasítás azt követően történt, hogy a SEC augusztus 19-én megismételte álláspontját az ETF-kibocsátók felé, miszerint a Solana értékpapírnak minősül. A Block korábbi beszámolója szerint a SEC ezt az álláspontját több korábbi jogi ügyben is megerősítette, így az elutasítás nem lepte meg a kérvényezőket.

A Block forrása szerint várható, hogy a jövőben új beadványok vagy módosítások kerülhetnek benyújtásra, amelyek erősebben érvelnek majd amellett, hogy a Solana nem értékpapír.

„Jelenleg nem tudunk nyilatkozni a szabályozási folyamatról. Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy bővítsük a befektetők hozzáférését a kriptovalutákhoz az amerikai piacon és világszerte” – nyilatkozta Audrey Belloff, a 21Shares kommunikációs vezetője.

Bár mind a Bitcoin, mind az Ethereum ETF-ek sikeresen átestek a szükséges szabályozási folyamatokon és megkezdhették ezek szabályozott kereskedését, sok piaci szereplő úgy vélte, hogy a SEC  vonakodni fog az új Solana alapok jóváhagyásától. Nate Geraci, az ETF Store befektetési tanácsadó cég elnöke augusztus 17-én azt sugallta, hogy a Solana ETF-eknek nincs esélyük a jóváhagyásra a jelenlegi Biden-adminisztráció alatt.

Ezt a véleményt erősítette meg James Seyffart, a Bloomberg Intelligence ETF szakértője, aki az X platformon azt írta, hogy a Solana alap „csak akkor indulhat el, ha 2025-ben új adminisztráció kerül a Fehér Házba és a SEC-be, de még akkor sem garantált.”

A nagybefektetők továbbra is a Solanára fogadnak

A Solana ETF-ek és az SEC ellenállása

Jelenleg két kibocsátó próbálkozik Solana ETF indításával: a 21Shares és a VanEck. Úgy tűnik, hogy a 21Shares visszalépett az S-1 formanyomtatvány benyújtásától, mivel az már nem jelenik meg az SEC EDGAR rendszerében. A VanEck S-1 formanyomtatványa azonban még mindig elérhető, és a cég kutatási vezetője, Matthew Sigel szerint továbbra is ugyanúgy napirenden van.

Bár a 19b-4 elutasítások visszalépést jelentettek, ezek újra benyújthatók vagy módosíthatók olyan érvekkel, amelyek szerint a Solana nem minősül értékpapírnak. Míg a SEC azt állítja, hogy a Solana értékpapír, addig a VanEck azzal érvel, hogy a kriptovaluta inkább árucikk, és hasonlóan működik, mint a Bitcoin és az Ether.

Az ETF-ek piacán sokan azt várják, hogy a jövőbeli beadványok erősebb érvekkel próbálják megvédeni a Solana státuszát, és talán egy kedvezőbb szabályozási környezetben képesek is lesznek megnyitni az utat ezeknek az új alapoknak.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

/The Block/

Alulértékelt-e a Solana?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img