Bhután lett a negyedik legnagyobb BTC tulajdonos ország

spot_img

Bhután befektetési ága, a Druk Holdings 13 029 BTC-vel rendelkezik, ami több mint kétszerese El Salvador bitcoin készletének.

Az Arkham Intelligence onchain elemző platform szeptember 16-án hozott nyilvánosságra egy címcsoportot, amely összesen, a cikk írásának pillanatában 13 029 BTC-t (körülbelül 758 millió dollárt) birtokol és bizonyíthatóan Bhután bitcoin állományához kötik. Ez a BTC mennyiség több mind kétszerese El Salvador BTC kincstárának, ami jelenleg 5876 BTC-t tesz ki.

Az Arkham által közölt BTC mennyiség, a Bhutáni Királyság befektetési ágának, a Druk Holdings (DHI) bitcoinbányász tevékenységéből származik. A legtöbb kormánnyal ellentétben Bhután bitcoin állománya nem a bűnüldöző szervek eszközeinek lefoglalásából származik, hanem bitcoinbányászatból, amelyet 2023 eleje óta végeznek ipari méretben.

Kapcsolódó cikkek:

Bhutáni tisztviselők 2023 elején erősítették meg, hogy a vízerőművek által termelt felesleges villamosenergia felhasználásával történő bitcoinbányászat 2019 áprilisában kezdődött meg az országban, amikor a bitcoin árfolyama még 5000 dollár körül alakult. Az Arkhamnak sikerült az onchain bányászati tevékenység idővonalát megerősíteni a bányász telephely építéséről készült time-lapse műholdfelvételekkel is a mára már megszűnt Education City projekt helyén.

Az Arkham adataiból az is kiderül, hogy a Druk Holdings 656 ETH-t is birtokol körülbelül 1,5 millió dollár értékben. Ez az ETH mennyiség azokból az időkből származik, amikor még az ethereumot bányászni lehetett. Elhanyagolható kis mennyiségű BNB, SAND és MATIC token is köthető a DHI kriptovaluta címeihez.

 

A közelmúltban azonosított bhutáni tárcák tranzakciói szerint a DHI nem vásárol bitcoint, valójában rendszeres blokkjutalomban részesül körülbelül naponta egyszer, 1 és 5 BTC között. A tranzakciós listából az is kiderül, hogy időnként értékesítik a bányászati bevételek egy részét. Általában a Kraken tőzsdén számolnak fel egyszerre néhány száz BTC-t a bányászati költségek fedezésére.

Bhután bruttó hazai termék (GDP) értéke 2024 végére várhatóan el fogja érni a 3 milliárd dollárt, ami azt jelenti, hogy a királyság GDP-jének körülbelül egynegyedét teszi ki a bitcoinbányászatból eredeztethető nem realizált bevétel.

Bhután egy tengerparttal nem rendelkező buddhista királyság a Himalája keleti lábánál, mindössze 790 000 lakossal. Ha ezt a számot összevetjük az eddig kibányászott bitcoin mennyiséggel, akkor bátran kijelenthető, hogy Bhután minden lakosa körülbelül 1000 dollár értékű BTC-vel rendelkezik, amelynek az értéke várhatóan csak nőni fog.

A bitcoin szerepe Bhután befektetéseiben

A bhutáni királyi kormány befektetési ágaként működő DHI egyetlen célja a bhutáni emberek életének javítása és biztonságos jövő elérése a következő generációk számára. E cél elérése érdekében a DHI befektetési szakemberekből álló csapata egy diverzifikált befektetési portfóliót kezel, e közé tartozik a bitcoin és a bitcoinbányászat is.

Olvasd ezt is:

Bhután portfóliója számos eszközosztályba tartozó befektetéseket tartalmaz, amelyek kitettséget biztosítanak a hagyományos szektorokba és a modern gazdaságot hajtó iparágakba is. Ezek a befektetések magukba foglalják a globális részvényeket, a fix hozamú és a kockázati tőkebefektetéseket, ígéretes induló vállalkozásokat, bhutáni és nemzetközi ingatlanokat, megújuló energia befektetéseket (beleértve a vízenergia termelést is), egészségügyi, biotechnológiai és agrártechnológiai beruházásokat, valamint a digitális eszközök bányászatát és befektetéseit.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Vállalati bitcoin kincstár körkép

/arkham intelligence, bitcoin magazine, cointelegraph, the bhutanese/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img