A bikák vajon ismét kitörnek a karámból?

spot_img

Jelenleg is zajlik az amerikai elnökválasztás szavazatainak öszeszámolása. A napokban sok elemzői vélemény jelent meg arról, hogy az eredmény vajon milyen hatással lesz a Bitcoin árfolyamára.

A kilátások a többség szerint kedvezőek. Amint azt többen is viccesen megjegyezték, lehet hogy nem is a felezési események, hanem az elnökválasztások hatása az, ami egyre feljebb és feljebb tornássza a BTC árát. Obama 2012-es megválasztását követően a Bitcoin ára két éven belül 10 dollárról 1200 dollár fölé, Trump hivatalba lépése után pedig 670 dollárról közel 20 000 dollárig emelkedett. Ugye milyen kár, hogy nem kétévenként vannak választások?

A Bitcoin mellett a hagyományos piacok alakulásában is érdekes hasonlóságokat fedezhet fel, aki múltbéli események alapján próbál meg következtetni a jövőre. A 2016-os és a mostani választások is mintha egy hasonló fraktál képét rajzolnák ki az 500 legértékesebb amerikai cég részvényeit lekövető SP500 index grafikonján.

A választásokat mind a két alkalommal egy hirtelen összeomlás előzte meg (1), amit egy gyors emelkedést követően egy rövid konszolidációs időszak követett (2, 3). Az index ezután ismét emelkedni kezdett (4), ám a szavazás előtti bizonytalan időszakban visszatesztelte a korábbi konszolidáció által kijelölt zónát (5).

Az alapunk tehát látszólag meglenne a további emelkedésre. Ha újabb gazdaságélinkítő csomagokat jelentene be az új kormány, az további magasságokba röpíthetné a tőzsdét és vele együtt a BTC-t is. Sajnos a COVID második hulláma miatt olyan szigorító intézkedések meghozatalára is szükség lehet, amelyek néhány hónapra ismét elbizonytalaníthatják a piaci résztvevőket. Mindez azonban a Bitcoin hosszú távú kilátásait aligha veszélyezteti. A kriptopénzbe vetett növekvő bizalmat az elmúlt hónapokban bejelentett, nagy összegű intézményes befektetések igazolják.

Ha forintért szeretnél Bitcoin vásárolni, látogass el a Coincash oldalára. >>

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img