Kriptobányász hírek – 7.

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban két-három hetente összefoglaljuk a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászat szobájában segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

A CoinShares jelentésében azt állítja, hogy a bitcoin bányászat energiafelhasználásával és szén-dioxid-kibocsátásával kapcsolatos aggodalmak túlzóak. A cég szerint, a bitcoin bányászat, a globális szén-dioxid-kibocsátás kevesebb mint 0,1%-ért felelős.

Bő egy hónappal ezelőtt, amikor bejelentették, hogy egy szóló bányász egy egész (6,5 BTC) blokk jutalmat kapott, a nagyobb kripto tematikájú sajtó orgánumok is megírták. Aztán jött egy második bejelentés, majd egy harmadik, és nemrég egy negyedik. Hogyan lehetséges ez az esemény, amikor arról szólnak a hírek, hogy hatalmas, több ezres nagyságú bányászgép telepek létesülnek szerte a világon? Hogyan nyerhetnek ilyen gyakran ezek a kis hashráták blokk jutalmat?

A Marathon Digital Holdings 2022 januárjában 462,1 új bitcoint bányászott, kevesebbet, mint az előző hónapban kitermelt 484,5 BTC-hez képest. A cég pénteki közleménye szerint elérték a számítási kapacitásuk kétszeresét, de ugyanakkor a Montana állambeli telephelyein működési ingadozásokkal kellett szembenéznie. A bányász jelenleg körülbelül 8595 BTC-t tart, amelynek valós piaci értéke körülbelül 330,6 millió dollár.

Inkább a céges részvényektől válnak meg a bányászok, de a bitcointól nem

A hongkongi székhelyű kriptobányász cég, a BIT Mining, a kazah áramellátás instabilitása miatt leállította adatközpontjának építését – közölte a vállalat a negyedéves jelentésében.

Az Amerikai Egyesült Államok több állama is ki akarja szorítani a bitcoin bányászokat. Néhány állam azonban arra törekszik, hogy különböző engedményekkel, például adókedvezménnyel magához csábítsa ezeket a bányászokat.

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalókkal, tippekkel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img