Kriptobányász hírek – 11.

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban két-három hetente összefoglaljuk a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászoknak kialakított szekciójában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobákban megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

A Compute North is úgy döntött bányász telephelyet bővít, négy helyen kezdte meg az építkezéseket.

DMG Blockchain Solutions (amerikai bányász cég) Core+ szoftvere megkapta a szabadalmi jogokat. A tanúsítvány szerint a szoftver megfelel a kripto tranzakciók növekvő szabályozási követelményeinek. Az április havi bányászati ​​frissítések és rangsor elemzésben a DMG végzett az élen. Az amerikai bányászpiacon az egyik legkisebb bányásznak számít, a maga 454.40 PH/s hashrátájával, viszont a leghatékonyabbnak. Ha a DMG 1 EH/s sebességgel bányászna, 14,7 BTC-t tudnának előállítani havonta a jelenlegi számítások szerint és messze megelőzné versenytársait, akik többszörös hashráta birtokosok.

A bitcoin árfolyamának esése miatt néhány 2019-ben gyártott bányászgép típus már veszteségesen üzemel, mivel az általuk kibányászott BTC mennyiség nem kompenzálja a felhasznált energiát.

Újabb interjút készített András az Enerhash munkatársával, Kovács Gáborral a bitcoin bányászatról.

A májusi frissített bányász eredményeket megvizsgálva kiemelkedően teljesített a Bitfarms, a Hive és a Cleanspark.

Borulhat a bányász szektor is?

Elemzők szerint a bitcoin ára olyan szintre esett, hogy az átlagos bányászok számára már veszteséges lehet a kitermelés. A Marathon Digital Holdings ennek ellenére továbbra is a vezető kriptopénz felhalmozásán dolgozik.

A válság a kriptoipar összes területére kihat és a bányász vállalatokat sem kíméli. Azok a bányászok, akik még a tavalyi év végén határozták meg költségvetési terveiket és nem tudnak időben reagálni a kialakult piaci helyzetre, könnyen a csőd szélére kerülhetnek. Ez alól a Bitfarms sem kivétel.

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? A Nexo felülete erre egy remek lehetőség lehet. A Nexo-ról készült bemutató cikkünket itt éred el. Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalókkal, tippekkel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img