Kriptopénzügyek – 48.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Bitstamp

Érdekes kiegészítéssel bővült a Bitstamp szabályzata, ami szerint a tőzsde a jövőben pénzt vonhat le az inaktív felhasználóitól.

Circle

A szerdai napon a Circle stabilcoinja az USD Coin megelőzte a Tether USDT-jét, ami a napi tranzakciók számát illeti Ethereum blokkláncon.

Inlock

Honnan szerzi az Inlock a kamatokat? Egy korábbi blogposztban válogatta össze az Inlock a témakör leggyakoribb kérdéseit és azokra adott válaszait. 

Telegram

Tegnap bárki számára elérhetővé vált a Telegram új fizetős szolgáltatása, ami havidíjért cserébe némi extrát és reklámmentességet biztosít az üzenetküldő alkalmazásban.

Coinbase

  • A Coinbase bejelentette, hogy a haladó kereskedőknek szánt Coinbase Pro szolgáltatást megszünteti és az év végéig kivezeti a piacról. A továbbiakban a kereskedést és minden fícsört a Coinbase alkalmazás és weboldal alá rendelnek, gyakorlatilag egyesítve a két szolgáltatást.
  • Új szabályt léptet életbe a Coinbase, amit első körben a Hollandiában élőknél, később azonban más EU-s tagállamok lakóinál is be fognak vezetni.

Solana

Androidos mobiltelefonnal lép piacra a Solana. A kilencedik legnagyobb kripto projekt alapítója tegnap jelentette be a Solana Mobile indulását, ami egy Web3, NFT és DeFi fókuszú alkalmazások futtatására optimalizált készülék fejlesztésén fog dolgozni.

Tether

A Tether szerdán jelentette be, hogy hamarosan piacra dobja a következő termékét, ami egy angol font árfolyamához kötött stabilcoin lesz. A GBP₮ tickerrel fémjelzett stabilcoin az Ethereum hálózaton fut majd, amit várhatóan fokozatosan kiterjesztenek a többi blokkláncra is.

Binance

Beköszönt a medvepiac, de ennek ellenére a Binance-nek sikerült eddig költségcsökkentési megszorítások nélkül a növekedési megoldásokon dolgoznia például a rivális Coinbase-hez képest, ahol létszámleépítést is terveznek.

Piaci zanza

A hétvégi szakadást követően a bitcoin vasárnap estére visszatért a letörés kiindulópontjának számító 20 000 dolláros szint környékére.

A Babel Finance lett a legújabb kriptohitelező platform a Celsius után, amely felfüggesztette a kiutalásokat. A hongkongi székhelyű vállalat egy pénteki bejegyzésben tájékoztatta felhasználóit az esetről.

A zuhanó bitcoin ára, az emelkedő villamosenergia árak és a magas kamatozású hitelek csapdájába esve sok bitcoin bányász a csőd szélén találhatja magát.

Akárcsak május végén, az amerikai piacok hétfői zárva tartása alatt ezúttal sem lehetett okunk a panaszra. Bár a nap folyamán a bitcoin javarészt egy helyben toporgott, a nyugalmat kihasználva számos alt tett egy újabb lépést felfelé. 

Elemzők szerint a bitcoin ára olyan szintre esett, hogy az átlagos bányászok számára már veszteséges lehet a kitermelés. A Marathon Digital Holdings ennek ellenére továbbra is a vezető kriptopénz felhalmozásán dolgozik.

A keddi emelkedést több jó hír is segítette. Ezek egyike, hogy a világ egyik legnagyobb pénzügyi tanácsadó cége, a Deloitte is nyit a bitcoin felé és a jövőben már annak alkalmazásával kapcsolatos segítséget is biztosít majd az ügyfeleinek. Ugyancsak megnyugtató volt, hogy az FTX kimentette a BlockFi-t.

Folytatódik a Terra Luna és a hozzá kapcsolt UST stabilcoin összeomlása okozta kriptopiaci kálvária. A Celsius után legutóbb a Babel Finance tiltotta le a kiutalásokat “szokatlan likviditási nyomásra” hivatkozva. Ezúttal a Voyager Digital jelentette be, hogy szintén likviditási gondokba ütközött, ugyanis a Three Arrows Capital (3AC) nem tudja fizetni a tőlük felvett hatalmas összegű kölcsönt. A céget Sam Bankman-Fried érdekeltségébe tartozó Alameda Ventures segítette ki.

A kriptopiacon növekvő medvés hangulatot támasztja alá a stabilcoinok dominanciájának növekedése is, amely rekord szintet ért el.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

KriptoSuli

Az infláció jelentését magyarázza el András egyszerűen és érthetően.

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img