Rekordnyereséget ért el a Tether 2023-ban

spot_img

A legnagyobb stabilcoin mögött álló vállalat, a Tether Holdings Limited 2024. január 31-én tette közzé 2023 negyedik negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését, amelyet a BDO, egy világszerte elismert független könyvvizsgáló cég készített. A BDO által készített részletes tanúsítvány nem csak megerősíti a Tether tartalék jelentésének valódiságát, hanem egyben átfogó betekintést is nyújt a vállalat eszközportfóliójába.

2023 negyedik negyedévében a vállalat nem kevesebb, mint 2,85 milliárd dolláros nettó nyereségről számolt be, ami történelmi léptékű a cég életében. Ezt az eredményt elsősorban a mintegy 1 milliárd dolláros nettó működési nyereségnek köszönheti, amely nagyrészt az amerikai állampapírok által felhalmozott kamatokból származik. Továbbá az arany és a bitcoin tartalékok jelentős felértékelődése is hozzájárult a monumentális nyereséghez, ami jól mutatja a vállalat diverzifikált vagyonkezelési stratégiáját.

Az innováció jegyében, több mint 640 millió dollárt különített el az utolsó negyedévben, többek között bitcoinbányászatra, AI infrastruktúrára és P2P telekommunikáció fejlesztésre. Ezek a befektetések egy teljesen új, elkülönített kockázati tőkekezelő ernyő alatt lettek kihelyezve, amelynek nulla hatása van a vállalat stabilcoin tartalékaira. A jelentésben külön hangsúlyozták, hogy az elmúlt negyedévben volt a legmagasabb a tartalékok aránya készpénzben és pénzeszköz egyenértékben. 

Kapcsolódó cikkek:

A Tether egy fontos pénzügyi célt is elért azzal, hogy hatékonyan csökkentette a tartalékok mögötti biztosított hitelekkel kapcsolatos kockázatát. A vállalat tartalékai mögött lévő összesen 4,8 milliárd dolláros biztosított hiteleket immár kényelmesen fedezik az 5,4 milliárd dolláros többlettartalékok.

2023-as mérleg

Tehát a tavalyi év a Tether számára kiemelkedő év volt, a holding elképesztő, 6,2 milliárd dolláros nettó nyereséget ért el éves szinten. Ezt az eredményt a vállalat sokoldalú bevételi forrásainak is köszönheti, amelyhez jelentős mértékben hozzájárultak az amerikai állampapírok és a pénzpiaci alapok, valamint a diverzifikált eszközosztályok teljesítménye. 

Az átláthatóság és a pénzügyi stabilitás fenntartására tett ígéretének megfelelően, a Tether készpénz és készpénz egyenértékű eszközökkel fedezett aránya már 90%-ot teszi ki. A cég mérlegfőösszege 2023. december 31-én 97 020 394 556 dollár volt, míg az összes kötelezettség 91 597 732 663 dollárt tett ki, amelyből 91 572 956 801 dollár kibocsátott digitális tokenekhez kapcsolódik.

Tether befektetések

A Tether befektetési stratégiája nem csak a hagyományos eszközosztályokra korlátozódik. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a fenntartható pénzügyi ökoszisztéma előteremtésére és az innovációra, mint például a fenntartható zöldenergia beruházásokra, a bitcoinbányászatra, az AI infrastruktúrára és a P2P telekommunikációs technológiára. Ezekbe az ágazatokba 2023 negyedik negyedévében 642 551 135 dollárt fektetett, 2023-ban összesen, pedig 1 452 205 608 dollárt.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Óriási nyereségben a Tether bitcoin befektetése

/cryptopolitan, dailycoin, beincrypto, tether/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img