Kriptobányász hírek | a több tíz milliárd dolláros AI alapból a bitcoinbányászok is profitálhatnak

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban havonta foglaljuk össze a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord szerverünkön segítőkész bányász közösség jött össze. A szerver szobákban megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

  • Havonta jelentkeznek a JPMorgan elemzői havi bitcoinbányász jelentéssel. A legutóbbi elemzés szerint a bitcoinbányászok átlagosan 43 600 dollárt kerestek EH/s-onként a napi blokkjutalmakból augusztusban, ami az eddigi legalacsonyabb értéknek számít.
  • Az Asahi jelentése szerint Japán legnagyobb villamosenergia szolgáltatója, leányvállalatán keresztül hivatalosan is megkezdte a bitcoinbányászatot megújuló energia felhasználásával, amelyet egyébként csak a szigetország elpazarolna. 
  • Miközben a piac közel négy éve a kamatcsökkentésre vár, a bitcoinbányászat hálózati mutatói új magasságokba emelkedtek a Bitcoin felezés óta a rekordalacsony jövedelmezőség ellenére. Eközben a bányászati iparág a háttérben csendes átalakuláson ment keresztül 2024-ben, amit a felvásárlások és fúziók jellemeztek eddig.
  • A Marathon Digital egy hónap alatt több mint 5000 bitcoint, a MicroStrategy 18 300 BTC-t adott hozzá bitcoin kincstárához az elmúlt hónapban, de a kisebb cégek sem tétlenkedtek bitcoin vásárlás terén. 
  • Az Arkham Intelligence onchain elemző platform szeptember 16-án hozott nyilvánosságra egy címcsoportot, amely összesen, a cikk írásának pillanatában 13 029 BTC-t (körülbelül 758 millió dollárt) birtokol és bizonyíthatóan Bhután bitcoin állományához kötik. Ez a BTC mennyiség több mind kétszerese El Salvador BTC kincstárának, ami jelenleg 5876 BTC-t tesz ki.
  • A világ legnagyobb vagyonkezelője és spot Bitcoin ETF kibocsátója a BlackRock, a Global Infrastructure Partners (GIP), a Microsoft és az Abu Dhabiban alapított MGX 30 milliárd dolláros AI befektetési alapot indít. A Global AI Infrastructure Investment Partnership (GAIIP) névre keresztelt kezdeményezéshez a chipgyártó órás, az Nvidia szakértelmével is társulni fog. A kezdeményezésből és az alapból a bitcoinbányászok is profitálhatnak, hiszen egyre több bányász fordul az AI infrastruktúra felé tevékenységük és bevételeik diverzifikálása miatt, amit egyébként a közös energiaigény is hajt.
  • Múlt héten csütörtökön a szingapúri Token 2049 eseményen mutatta be a Bitmain legújabb fejlesztésű bányászgépét, az Antminer U3S21EXPH modellt, amivel ipari méretekben lehet bitcoint bányászni, akár HPC adatközpontokban is. Ez lett az első olyan ASIC bányászgép, amely ötvözi a klasszikus rack modulos AI/HPC adatközpont megoldásokat a bitcoinbányászathoz használt technológiával, mivel közvetlen folyadék chiphűtéses technológiával van ellátva.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img