Integrálódhat az Aave a BlackRock BUIDL alapjával

spot_img

Az Aave Labs javaslatot tett egy új  frissítésre, melynek célja a GHO Stabilitási Modul (GSM) frissítése a stabilcoin rendszer hatékonyabb kezelése érdekében. A javaslat része a BlackRock tokenizált alapjának, a BUIDL-nek az integrációja, amely hagyományos eszközöket, például készpénzt és amerikai államkötvényeket képvisel.

A GSM és az integráció

A GSM egy olyan mechanizmus, amely biztosítja, hogy az Aave natív stabilcoinja, a GHO, 1:1 arányban átváltható legyen egy másik eszközre. Az Aave Labs most egy olyan új GSM létrehozását javasolja, amely támogatja a külső integrációkat és az ehhez kapcsolódó kontrollmechanizmusokat, különösen a BlackRock BUIDL-jét.

A javaslat célja, hogy lehetővé tegye a GSM számára az 1:1 arányú fix átválthatóságot az USDC és a GHO között, valamint felhasználja a felhasználók által el nem költött USDC-t BUIDL részvények kibocsátására, amelyek szintén USD-egyenértékűek. Ez a felhasználóknak havi osztalékot biztosíthat BUIDL formájában, miközben a swap díjai a GHO stabilcoinban halmozódnak a felhasználó tárcájában.

„Ezzel a megvalósítással a GSM tőke-hatékonyabb lehet, miközben fenntartja a magas szintű fedezetet, mivel az USDC fedezi a GHO-t” – írta az Aave Labs.

Az Aave előrejelzése szerint a BUIDL integrációja a GSM-be lehetőséget teremthet a DAO számára, hogy a hozamforrásait valós eszközökre terjessze ki, valamint jövőbeni partnerségi lehetőségeket nyisson meg a világ vezető pénzügyi intézményével, a BlackRockkal.

A javaslat állapota

Ez a javaslat jelenleg a úgynevezett “temperature check” szakaszban van, ami azt jelenti, hogy még fogadja az Aave irányítási tagjainak visszajelzéseit, mielőtt a terv szavazásra kerülne. Ha a közösség pozitív visszajelzést ad, az AAVE token tulajdonosai szavazhatnak a megvalósításáról.

A publikáció idején a BlackRock tokenizált alapja, a BUIDL, több mint 509 millió dollárt halmozott fel az Etherscan adatai szerint. Kibocsátója, a Securitize Markets, múlt hónapban jelentette be, hogy a BUIDL lett a világ legértékesebb tokenizált kincstári alapja, miután átlépte az 500 millió dolláros határt.

Az év elején több DeFi protokoll, köztük a Mountain és az Ondo is a BUIDL-t használták származékos termékeikhez. 

Az Aave és a BlackRock közötti együttműködés új fejezetet nyithat a decentralizált pénzügyek (DeFi) és a hagyományos pénzügyi világ összekapcsolásában.

AAVE: bevételmegosztást vezethet be az egyik legnagyobb DeFi platform

Az Aave ökoszisztémát jelentősen befolyásolhatja a GHO stabilitási modul (GSM) és a BlackRock BUIDL tokenizált alap integrációja, mivel új lehetőségeket és kihívásokat is hozhat magával. Az alábbiakban összefoglaljuk ezeket:

1. Új befektetési lehetőségek és diverzifikáció

Az integráció lehetővé teszi az Aave számára, hogy hozzáférjen valós eszközökhöz, például készpénzhez és amerikai államkötvényekhez, amelyeket a BUIDL tokenizált alap képvisel. Ez növeli az ökoszisztéma diverzifikációját, és új befektetési lehetőségeket kínál a felhasználóknak, ami különösen vonzó lehet azok számára, akik alacsony kockázatú, stabilabb hozamokat keresnek.

2. Növekedhet az ökoszisztéma likviditása

A GHO és BUIDL integrációja révén az Aave ökoszisztéma nagyobb likviditáshoz juthat. A GSM biztosítja a GHO stabilcoin 1:1 arányú átválthatóságát az USDC-re, amely stabilitást és könnyebb hozzáférést biztosít a felhasználóknak. Ez vonzóbbá teheti az Aave-t mind a kisbefektetők, mind az intézményi befektetők számára.

3. Felhasználói elégedettség és aktivitás növekedése

Az integráció lehetővé teszi, hogy a felhasználók a BUIDL révén havi osztalékot kapjanak, ami növeli az érdeklődést és a felhasználói aktivitást az Aave platformon. Az ilyen típusú ösztönzők növelhetik a felhasználói elégedettséget és a közösségi részvételt, erősítve a protokoll irányítási modelljét.

4. Aave DAO hosszú távú stabilitása

Az integráció segíthet a DAO-nak abban, hogy bővítse bevételi forrásait, és stabilabb, valós eszközökből származó hozamokat biztosítson. Ez hozzájárulhat az Aave hosszú távú stabilitásához, és csökkentheti az ökoszisztéma kitettségét a kriptopiaci volatilitásnak.

5. Partnerségi lehetőségek és innováció

Az Aave és a BlackRock közötti együttműködés új partnerségi lehetőségeket nyithat meg más pénzügyi intézményekkel és nagyvállalatokkal, akik érdekeltek a decentralizált pénzügyek és a tokenizációs technológiák területén. Ez új DeFi termékek és szolgáltatások fejlesztéséhez vezethet.

6. Az ökoszisztéma kockázati profiljának módosulása

Az integráció révén a GHO stabilcoin közvetetten ki lesz téve a hagyományos pénzügyi piacok változásainak is. Mivel a BUIDL tokenizált alap mögött álló eszközök, mint például az amerikai államkötvények, a hagyományos piaci környezet függvényei, bármilyen változás ezeken a piacokon hatással lehet az Aave stabilitására és hozamaira is.

7. Szabályozási és biztonsági kihívások

Az új, valós eszközökkel kapcsolatos integrációk (RWA) új szabályozási és biztonsági kihívásokkal is járhatnak, mivel ezek az eszközök megfelelőségi ellenőrzéseket és további biztonsági intézkedéseket igényelnek. Ez különösen fontos, ha olyan hagyományos pénzügyi intézményekkel működnek együtt, mint a BlackRock.

8. A kripto és hagyományos pénzügyek közötti híd erősödése

Az Aave és a BlackRock közötti együttműködés tovább erősítheti a decentralizált pénzügyek és a hagyományos pénzügyek közötti hidat, ami elősegítheti a kriptovaluták szélesebb körű elfogadását és integrációját a hagyományos pénzügyi világban.

Az Aave és a BlackRock BUIDL integrációja tehát számos pozitív hatással lehet az ökoszisztémára, beleértve a likviditás növelését, a felhasználói elégedettség fokozását, valamint a bevételi források diverzifikálását.

/The Block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img