Így köszöntöttük a kínai újévet – heti összefoglaló

spot_img

Pozitív hetet zártak a kripto piacok. A Bitcoin 7900 dollárról indulva több lélektani határt is átlépett. A 9000-es szintet épp Valentin napon, a 10 000 dollárost pedig a két nappal később beköszöntött kínai újév napján. Az emelkedőbe forduló trendet a legtöbb altcoin is követte, de a hosszas korrekciót követő első pozitív hét után nem okozna meglepetést, ha a piac ismét megpihenne egy kis időre hogy felkészüljön a következő rallyra.

Az áremelkedés egyébként rendkívül alacsony forgalom mellett történt. A Bitcoin ára egy olyan zónába került, amely alatt az emberek már nem voltak hajlandóak kereskedni vele. Tartottak, kivártak és ez stabilizálta az árfolyamot. A Cryptocompare (*) adatai szerint Február 15.-én a globális forgalom csak ~52 000 BTC volt. Viszonyításképpen február 6.-án közel 500 000 BTC cserélt gazdát. Az ICO-k új hulláma és az altcoinok népszerűségének növekedése ellenére a Bitcoin még 35%-os dominanciával rendelkezik.

(*) Kizárólag a készpénzes vásárlások adatainak figyelembe vételével (USD, EUR, KRW, JPY). Az altcoin/BTC párokkal a napi forgalom ennek többszöröse lenne, de a kriptoba vetett bizalom helyreállásának szempontjából az új/visszatérő vásárlók mérvadónak.

A népszerű altcoinok közül a Litecoin ára 47%-kal emelkedett, miután hivatalosan is bejelenteték a LitePay indulásának dátumát, a Ripple pedig a Western Unionnal és a Szaudi Központi Bankkal növelte ügyfeleinek körét. Egy közelgő fork miatt a Monero-t is szerette a piac és bár a héten stagnált, elképzelhető hogy hamarosan az Ethereum Classic is követi ezt a trendet. Március elején érkezik a Callisto airdrop és persze ne feldkezzünk meg a Neo Ontologyjáról sem.

Világszerte egyre több hivatalos tisztségviselő nyilatkozik arról, hogy a cél nem a kriptopénzek tiltása, hanem szabályozott keretek közé foglalása. Ez hosszútávon mindenképpen pozitív hatással lehet a piacra és a későbbiekben az intézményes befektetőket is a kripto alapú megtakarítások irányába terelheti, de akár érdekes jogi eseteket is eredményezhet és egész iparágakat is megreformálhat, akár állami szinten is.

Végül, de nem utolsó sorban elindult a Kripto Akadémia béta verziója is. Fórumunkkal szeretnénk otthont biztosítani a magyar kriptoközösség számára, az oldalon pedig a napi hírek mellett a témával most ismerkedőknek is igyekszünk segítséget nyújtani. Első kezdőknek szóló cikkeinkből például megtudhattátok, hogy mik is azok az okos szerződések és megismerkedhettetek a kriptopénzek mögött álló technológia alapjaival is. Videóink alapján pedig már vásárolhattatok is Bitcoin-t a Coinbase-en, vagy altcoinokat a Binance-en.

Reméljük számotokra is kedvezően alakultak a kínai újév első napjai!

新年快樂

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img