Kriptobányász hírek – 13.

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban két-három hetente összefoglaljuk a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászoknak kialakított szekciójában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

Bitcoin bányász tevékenységet indít a Canaan az Egyesült Államokban. A vállalat nemrég kezdte el a bányászatot Kazahsztánban kísérleti jelleggel, ahol több mint 10000 bányászt telepített eddig. A 2022 első negyedévében a vállalat 213 millió dollár bevételt ért el és közel 167 BTC-t birtokolt.

A Bitfarms hatalmas, két 50 MW-os bányász létesítmény építésébe kezdett Rio Cuartóban, Argentínában. A telephelyen az állványozás, a bányászok, a szerverek és az adatkábelezés telepítése várhatóan szeptember végén kezdődik el és a tervek szerint az első 50 MW-os létesítményben 2022 negyedik negyedévében kezdődhet meg a bitcoin termelés.

https://twitter.com/Bitfarms_io/status/1557458949984735235

A nyilvános bitcoinbányász vállalatok kiemelkedő figyelmet kapnak a kriptopiacon, mivel a befektetők, a média és a szabályozó hatóságok árgus szemmel figyelik pénzügyi növekedésüket, működési jelentéseiket és bővítési terveiket. Míg a legutóbbi bikapiac során szinte valamennyi bányász vállalat részvényárfolyama jelentősen felülmúlta a bitcoinét, most egyértelműen az ellenkezője érvényesül, miközben ezek a bányászok megpróbálják átvészelni a medveciklust. A bányász cégek közül egyiknek sem sikerült eddig 2022-ben a bitcoint felülmúlnia. 

Az UpstreamData első fáklyás földgázzal meghajtott mobil bitcoin bányája még 2017-ből bitmain S9-esekkel… 

A kínai Bitmain Technologies Ltd. már kilenc éve értékesít gépeket bányászoknak. Most az Antalpha iparági finanszírozóhoz fűződő kapcsolatai révén segít nekik talpon maradni a medvepiacon. A Bitmain és az Antpool a szingapúri székhelyű Antalphával együttműködve kedvezményes hiteleket kínál bányászoknak. A bányász kintlévőségek összege nem kevés, közel 4 milliárd dollárnyi kölcsönről van szó. 

Az elmúlt hónapokban nőtt a bányászat jövedelmezősége

Észak-Amerika legnagyobb bitcoin bányája (Riot Blockchain)… 

https://twitter.com/DocumentingBTC/status/1560283334034464769/

Az egyik legnagyobb amerikai bitcoinbányász, a Stronghold Digital Mining Inc. részvényei több mint 25%-ot zuhantak a szerdai kereskedési napon. Az esés okát valószínűleg a második negyedéves jelentésben kell keresni. A jelentés szerint a vállalat veszteségei az egy évvel korábbiakhoz képest nőttek, annak ellenére, hogy a szerkezetátalakítási terv szerint, mintegy 26200 bányászgépet adnak vissza az adósság felére csökkentése érdekében.

A gépek telepítése jelenleg is javában zajlik az Argo texasi,  Dickens megyében található Helios létesítményében… 

Világszerte hatalmas telephelyeken bányászgépek tízezrei dübörögnek és ezzel egyidejűleg olyan mennyiségű hulladékot termelnek felesleges hő formájában, amire még nem volt példa. Az olyan vállalkozó szellemű bányászok, mint például a Burnaby-i székhelyű MintGreen, már most élen jár a hulladékhő újrahasznosításában. A bitcoin bányászatból származó hő felhasználása nem új keletű. 

A TeraWulf egyik bányász telephelye az Ontario-tónál, közvetlenül egy vízierőmű mellett… 

https://twitter.com/DocumentingBTC/status/1562531936933134336

Bitcoinbányászrészvény-jelentések augusztus hónapban:

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? A Nexo felülete erre egy remek lehetőség lehet. A Nexo-ról készült bemutató cikkünket itt éred el. Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalókkal, tippekkel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img