Kriptopénzügyek – 56.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Binance hírek

  • Az Ethereum staking indulásának alkalmából a Binance átmenetileg ingyenessé teszi a második legnagyobb kriptovaluta kereskedését.
  • Szeptember 14-16. között kerül megrendezésre a Binance konferencia sorozatának következő rendezvénye. A Binance Blockchain Week színhelye ezúttal Franciaország fővárosa Párizs lesz, ahová egy szerencsés honfitársunk és kísérője ingyen is kijuthat, ha részt vesz a Binance Hungary által szervezett játékban.

Crypto.com

Új kereskedési jutalékrendszerrel áll elő a népszerű Crypto.com tőzsde. Ennek keretében már a limit ajánlatok ingyenesek is lehetnek (maker fee), ha elég CRO-t stakelsz és a megfelelő mennyiségű 30-napos volument eléred a tőzsdén.

Celsius

A québeci Autorité des marchés financiers (AMF) már június óta érdekelt a Celsius összeomlásában. Az AMF vizsgálatának hátterében részben az áll, hogy a tartomány legnagyobb nyugdíjkezelője, a Caisse de dépôt et placement du Québec (CPDQ) 150 millió dollárt fektetett be 2021 októberében a Celsiusba egy 400 millió dolláros finanszírozási kör részeként. Akkor azt nyilatkozták, hogy ezt a lehetőséget arra fogják használni, hogy “bővítsék kínálatukat és termékeiket, összekapcsolva a hagyományos tőkepiacot a kriptovalutákéval”. A nyudgíjkezelő eddig nem hozta nyilvánosságra álláspontját a Celsius ügyben, mostanáig.

Hodlnaut

Korábbi közleményeiben jelezte a Hodlnaut, hogy augusztus 19-én fog nyilatkozni érdemlegesen, a körülötte kialakult helyzetről. Múlt héten pénteken ez meg is történt. A közlemény szerint közel 200 millió dolláros pénzügyi hiányról számolt be a cég.

Plutus

Az utóbbi időben számos feltöltési probléma érintette az euró alapú Plutus kártyatulajdonosokat. Ezeket az hibákat igyekszik orvosolni most a kriptokártya szolgáltató.

Coinbase

A Coinbase egy új kriptopénzt indított, amely a kriptotőzsdén keresztül stakelésbe helyezett Ethereum tokeneket helyettesíti. 

WAVES

A WAVES ökoszisztéma stabilcoinja az USDN 4%-ot esett a csütörtöki napon, közvetlenül a Neutrino protokoll hálózat frissítése során.

Piaci zanza

Múlt héten pénteken a kripto és hagyományos piacok is éles korrekciót vettek. A fordulatra azt követően került sor, hogy a nyári emelkedést vezető amerikai piacok a nagyobb képet tekintve a lefelé tartó trendvonaluk felső határához értek.

Helyi lapok beszámolói szerint a napokban 7 vállalat kért engedélyt kripto tőzsde indítására az erősen szabályozott dél-koreai piacon. Egyikük a világ egyik legnagyobb tech cégének, a Samsungnak az egyik leányvállalata.

A stabilcoin kibocsátók több amerikai kincstárjegyet tartanak mérlegükben, mint a Berkshire Hathaway összesen

Az indiai kripto befektetők több mint 50%-a növelni kívánja kripto befektetéseinek összegét az elkövetkezendő hat hónapban, mivel inkább hosszú távú befektetésként tekintenek az eszközosztályra, mint hype-ra – derül ki a Kucoin kriptotőzsde jelentéséből.

Két pénteki esemény vetett véget az egy hete tartó oldalazásnak. Magyar idő szerint 14:30-kor került bejelentésre az Egyesült Államokban élők kiadásainak alakulását összegző árindex (PCE: Core Personal Consumption Index).

Az Európai Unió kriptovaluta piacokról szóló jogszabálya mind a 27 tagállamban gyakorlatilag betilthatja a dollárhoz kötött stabilcoinokat, akár az USDT-t és az USDC-t is. A lobbisták arra figyelmeztetnek, hogy a kriptopiacra gyakorolt tiltások következményei súlyosak lehetnek.

Bitcoinbányászrészvény-jelentések

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Néhány hete már hazánkban is elérhető a Nexo kriptovaluta fedezetű hitelkártyája. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Nexo platformot, most lássuk a Nexo hitelkártya fontosabb ismérveit. 

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

Helyezd letétbe kriptovalutáidat és keress a kamatokon! Nexo ismertető a YouTube csatornánkon. 

Safepal harder tárca bemutató

Kriptoeszközeink akkor vannak a legnagyobb biztonságban, ha hardver tárcát használunk. Az ilyen walletekből már rengeteg van a piacon és több gyártó közül is lehet választani. Manapság két szemponton múlik, hogy melyik modell mellett döntsünk, ezek közül az egyik az ár. A másik faktor már valamivel összetettebb, nyilván figyelembe kell venni, hogy pontosan milyen kriptopénzekhez használnák az adott tárcát és pontosan mik a terveink a kriptoeszközökkel. A sok felesleges funkció helyett a Safepal pont az átlagfelhasználókat célozza meg a 2019-ben piacra dobott S1-el.

Safepal S1 – Mit tud az egyik legolcsóbb hardver tárca?

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Kripto Akadémia Spotify

A világpiacon továbbra is negatív hangulat uralkodik, recesszió van, de nem beszélnek róla nyíltan. Ha recesszióba fordul a világgazdaság, akkor az hogyan hat a kriptopiacra, vajon meddig emelkedhetnek a részvények és a bitcoin árfolyama? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk a Kripto Akadémia kereskedőivel.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a YouTube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img