Ez történt ma | a Mastercard együttműködik a MoonPay kriptofizetési céggel

spot_img
Bírósági utasítás a SEC felé

Október 23-án az amerikai fellebbviteli bíróság utasítást adott ki, amelyben arra kötelezi az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC), hogy vizsgálja meg újra a Grayscale spot Bitcoin ETF kérelmét. A SEC válaszút előtt áll: zöld utat ad a Grayscale kérelmének, vagy konkrét indokokat jelöl meg az elutasításra vonatkozóan.

Mint ismeretes a Grayscale győzelmet aratott a fellebbviteli bíróságon a SEC-el szembeni Bitcoin ETF perben. A SEC megtámadhatta volna az ítéletet, de ezt nem tette meg. A Grayscale immár frissített spot Bitcoin ETF beadványa, több más nagyobb vagyonkezelő cég beadványával ismét a SEC asztalán, amely elbírálásra vár

Napi 1 milliárd dolláros tranzakciós volument bonyolít le a JPMorgan

A Bloomberg csütörtökön közölte, hogy az amerikai bankóriás, a JPMorgan napi 1 milliárd dollár értékű tranzakciót bonyolít le digitális tokenjének segítségével, a JPM Coinnal. A JPM Coin tulajdonképpen egy elszámolási token, amely lehetővé teszi a JPMorgan intézményi ügyfelei számára, hogy blokklánc alapú nagykereskedelmi fizetéseket hajtsanak végre a számlák között világszerte, határok nélkül. 

A JPM Coin 2019-es létrehozása óta többnyire dollárban denominált fizetéseket bonyolítanak le, azonban idén június óta euró támogatást is kapott. “A JPM Coin-nal napi rendszerességgel főként amerikai dollárban bonyolítjuk le a tranzakciókat, de ezt tovább kívánjuk bővíteni” – nyilatkozta Takis Georgakopoulos a JPMorgan fizetési osztályának vezetője. 

A bitcoin rallyval a bitcoinbányászrészvények is megugrottak

A bitcoinbányászrészvények ezen a héten eddig igen jól szerepeltek, köszönhetően a hétvégén megindult bitcoin rallynak. Amikor a bitcoin értéke megugrik, természetesen a kriptobányász részvények is profitálnak az emelkedésből, sokszor többszörösen a hagyományos részvényekhez képest. 

A nagyobb bányászcégek, köztük a Marathon Digital (MARA), a Bitfarms (BITF) és a Riot Platforms (RIOT) papírjai átlagban kétszámjegyű, 17-19% közötti nyereséget könyvelhettek el az elmúlt napokban. Év eleje óta, viszont van olyan bányászpapír, amelyen négy vagy akár ötszörös nyereséget is el lehetett érni.

Mastercard és MoonPay közös együttműködés

A MoonPay október 25-én jelentette be hivatalosan, hogy partner kapcsolatba lép a Mastercard-dal. Az együttműködés célja, hogy közösen vizsgálják meg, hogyan lehet javítani a Web3-as eszközök élménymarketingjét, illetve hogyan találhatnak új utakat a Mastercard fogyasztóihoz.

A MoonPay ezenkívül még nagyobb hangsúlyt fog fektetni a Mastercard termékek és megoldások beágyazására, hogy még nagyobb bizalomra, megfelelőségre és hatékonyságra ösztönözze az iparágat. A partnerségben kulcsszerepet kap az Otherlife, a MoonPay leányvállalata, amely Web3 kreatív ügynökségi szolgáltatásokat, fejlesztést, stratégiát és tapasztalati szolgáltatásokat is nyújt.

Új token a Polygon hálózaton

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Polygon hálózat a POL token szerződés megjelenésével az Ethereum hálózatán. Az új token bevezetésének a célja, hogy lecseréljék a MATIC tokent. A felhasználóknak, validátoroknak és fejlesztőknek jelenleg még nem kell a MATIC-ot POL-ra cserélniük, még nincs használatban a Polygon hálózaton. 

A POL, egy következő generációs “hiperproduktív” token és a zéró tudásalapú (zero knowledge – ZK) Layer-2 láncok hatalmas ökoszisztémáját fogja működtetni egy natív re-staking protokollon keresztül. Ez a protokoll lehetővé teszi a POL tulajdonosok számára, hogy több láncot is validáljanak, és többféle szerepet töltsenek be az egyes láncokon. 

A POL frissítése egyúttal előkészíti az utat a Polygon 2.0 ütemterv következő mérföldkövéhez. Ez az ütemterv magába foglal egy új staking réteg elindítását a Polygon-on, a Polygon PoS zkRollup-ra való frissítését, valamint egy fejlett, ZK alapú interoperabilitási és megosztott likviditási protokoll megvalósítását az összes L2-höz. 

Standard Chartered és Deutsche Bank együttműködés

A Standard Chartered kockázati tőkealapja a SC Ventures és a Deutsche Bank bejelentette, hogy befejezték az Univerzális Digitális Fizetési Hálózat (Universal Digital Payments Network – UDPN) koncepciójának első próbautalását. Célja a fizetések összekapcsolása különböző CBDC és blokklánc hálózatokon keresztül üzenetek küldésével (hasonlóan a SWIFT-hez). A próba során az SC Ventures több valós idejű átutalást és swapot hajtott végre USDC és EURS (Stasis Euro stabilcoin) összegekkel a Deutsche Bank pénztárcáiba, és vissza.

Az UDPN hálózatot azért hozták létre, hogy felszámolja azokat az elfogadási és interoperabilitási akadályokat, amelyekkel a jelenlegi digitális valutakínálat szembesül. Manapság a stablecoinok közötti interoperabilitás főként a központosított kriptotőzsdék révén érhető el és a tőzsdei felügyelet, valamint a szabályozás hiánya miatt ez nem életképes megoldás. 

Ha kriptovalutát vásárolnál, akár bitcoint vagy ethereumot, a Binance felületén ezt egyszerűen meg tudod tenni. Mivel a Binance-en megszűnt ideiglenesen a SEPA utalási lehetőség, euró utaláshoz az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. Folyamatosan érkező Bybit és PrimeXBT promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Újabb taggal bővült a Kripto Akadémia kereskedői csapata

/news.bitcoin, coindesk, bloomberg, blockworks, cointelegraph, ledger insighs

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img