November havi bitcoinbányászrészvény-jelentés

spot_img

Újabb hónap telt el a legutóbbi bitcoinbányászrészvény-jelentésünk óta. A Kripto Akadémia által figyelt bányászcégek részvényeinek teljesítményét vizsgáljuk meg az elmúlt hetek történései alapján.

Az elmúlt hónapban minden héten új éves csúcsot produkált a bitcoin árfolyama, a múlt héten egyenesen 44 500 dollárig is felkúszott. A cikk írásának pillanatában 42 000 dollár határán mozog a bitcoin árfolyama, köszönhetően a vasárnap esti, hétfő hajnali nagy mennyiségű long pozíció likvidálásnak, de még így is 20% körül tudott emelkedni az előző hónaphoz képest, 54%-ot az elmúlt 6 hónapban és 151%-ot év elejétől napjainkig. 

A jelenlegi áremelkedést a közelgő Bitcoin ETF bejelentése is hajtja, ami várhatóan 2024 januárjában fog bekövetkezni. Ráadásul a december ismét Mikulás rallyval indult, aminek hatására sikerült leküzdeni a 40 000 dolláros szintet. A piac nyitását megelőzően a bányászrészvények is ugrásra készen várják a decembert, hiszen, ha a BTC menetel, akkor a bányászrészvények is. 

A hagyományos piacokkal összhangban, az elmúlt 8 hónapban szárnyaló tőzsdék kezdődő gyengesége júliusban a kriptora is átterjed, így a bitcoinbányászrészvényekre is. Összességében elmondható, hogy a bányászrészvények árfolyamának esése a július közepi lokális csúcshoz képest októberben megállt és fordulni tudott. A bányászrészvények többsége követte a BTC novemberi emelkedő ármozgását, kiemelkedő növekedést a Cleanspark részvényei produkáltak (8,61%), megelőzve a BTC-t és a versenytársakat.  

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2022. január 1-től (szürke dobozban kiemelve az októberi ármozgás)

A leglátványosabb erősödést tehát a Cleanspark (8,61%) produkálta november hónapban, megelőzve hó végén az összes általunk figyelt bányászrészvényt. A Cleanspark és a BTC (-10,44%) alkotta élbolytól messze leszakadva a Riot Platform (-29,11%), a Cipher Mining (-37,15%) és a Bit Digital (-41,61%) részvényei mutatnak utat a többi bányász papírnak. A sötétkékkel jelölt bitcoin teljesítményéhez képest (-10,44%, előző hónapban -24,14%) a bányászcégek papírjai (2022. év elejétől) még mindig nagyobb lemaradásban vannak, egyedül a Cleanspark-nak sikerült túlszárnyalni a mezőnyt és pozitív hozamot elérni. Az már biztosan kijelenthető, hogy a 203-as év eleji rallynak köszönhetően fordult a bitcoinbányászrészvények piaca.

A grafikon szereplőit megvizsgálva megállapíthatjuk, hogy láthatóan három részre szakadt a mezőny, amit jelenleg toronymagasan a Cleanspark és a bitcoin vezet. Mögöttük a Riot Platform, a Cipher Mining és a Bit Digital vezeti a középmezőnyt. A középmezőny utolsói a Hive (-68,18%), a Canaan (-72,43%) és a HUT 8 (-73,89%). Az alsóház is két részre szakadt, amelynek a vezető részvényei az Argo Blockchain (-84,70%) és a TeraWulf (-87,84%). 

A múlt havi Bitcoinbányászrészvény-jelentést itt éred el

Ha megnézzük a bányászpapírok teljesítményét az idei év elejétől, akkor azt is megállapíthatjuk, hogy a SAI.TECH Global (-49%) részvényei teljesítenek a legrosszabban. Az idei évben a Canaan (-27%) és a Mawson Infrastructure (-36%) papírjai sem kecsegtetett eddig látható profittal és a Stronghold Digital (21%) teljesítménye is elhanyagolható. A bitcoin (155%) ennek ellenére több bányászrészvényt is megelőz. Közel ötszörös és bő négyszeres hozamot érhetett el az, aki az év első napjaiban bevásárolt a Bitfarms és a Bit Digital papírjaiból, de az is jól járt, aki a Cleanspark részvényeit részesítette előnyben.

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2023. január 01-től (szerkesztette: nasmith21/Kripto Akadémia)

Bitcoinbányász ETF-ek és indexek
Valkyrie Bitcoin Miners ETF – WGMI

A bányászokat tömörítő, tavaly indított Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) októberben szintén követni tudta a bitcoin és a bányászrészvények emelkedését. Novemberben az árfolyamnak sikerült elhagynia a 8,5-10,5 dolláros csatornát, amiből a hó végén sikerült kitörnie, kialakítva a hó végi 11,5 dolláros lokális csúcsot. Piacnyitást megelőzően jelenleg 14,20 dolláron áll a bányász ETF papírja a Nasdaq-on. 

A Valkyrie Bitcoin Miners ETF árfolyamának alakulása a kezdetektől, 2022. február 8-tól napjainkig

VanEck Digital Transformation ETF – DAPP

A VanEck Digital Transformation ETF (DAPP) arra törekszik, hogy a lehető legszorosabban kövesse az MVIS Global Digital Assets Equity Index árfolyam- és hozamteljesítményét, amely a digitális eszközök iparágában részt vevő vállalatok teljesítményét hivatott követni. Az ETF-ben az alábbi top 10 szereplő található meg: Coinbase (COIN), Bitdeer Technologies Group (BTDR), Microstrategy (MSTR), Marathon Digital Holdings (MARA), Riot Platforms (RIOT), Block (SQ), Terawulf (WULF), HUT 8 Mining (HUT), Iris Energy (IRIS), CleanSpark (CLSK).

VanEck Digital Transformation ETF (DAPP) árfolyamának alakulása a kezdetektől, 2021. április 14-től napjainkig

MVIS Global Digital Assets Equity Index – MVDAPP

Az MVIS Global Digital Assets Equity Index (MVDAPP) a digitális eszközök iparágának legnagyobb és leglikvidebb vállalatainak teljesítményét követi le. Ez egy módosított piaci tőkeértékkel súlyozott index, és csak olyan vállalatokat tartalmaz, amelyek bevételük legalább 50%-át digitális eszközszolgáltatásokból és termékekből, például tőzsdékből, fizetési kapukból, kriptobányászatból, szoftverszolgáltatásokból, berendezésekből és technológiákból, digitális eszközinfrastruktúrából a digitális eszközök felhasználásából származik. Az index olyan digitális iparági szereplőket tartalmaz, mint például: Coinbase, Microstrategy, Block, Northern Data, Riot Platforms, Applied Blockchain, Galaxy Digital Holdings, Marathon Digital, CleanSpark, Bit Digital, Canaan, Hut 8 mining, Iris Energy, Hive Blockchain Technologies, Bitfarms, Bitdeer Technologies Group, Cipher Mining, Terawulf, Bitcoin Group SE, Bakkt Holdings.

MVIS Global Digital Assets Equity Index (MVDAPP) árfolyamának alakulása a kezdetektől, 2021. február 26-tól napjainkig (forrás: MarketVector)

Kapcsolódó bányász hírek:

Kriptobányász ​​cégek 2023. november 6-án tőzsdenyitás előtt:

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányász teljesítmények és a “Bicoinbányászindex-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

Csapj le a Bybit-tel közösen indított határidős kereskedési verseny nyereményeire, a részletekért látogass el a Kripto Akadémia oldalára. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

November havi bitcoinbányászindex-jelentés

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img