Kriptobányász hírek | jóváhagyták Oroszországban a kriptobányászatot is szabályozó törvénycsomagot

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban havonta foglaljuk össze a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk bányászoknak kialakított szekciójában segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

  • Július végén hagyták jóvá azt a törvénycsomagot, amely szabályozni fogja a kriptovalutákkal történő nemzetközi fizetéseket, azonban kriptovaluták bányászatára vonatkozó jogszabályokat is tartalmaz. A törvénycsomag várhatóan már idén szeptember elején lép hatályba. A jogszabály többek között előírja a bányászok számára, hogy regisztrálják magukat az erre kijelölt hatóságnál, tartsák be az energiafelhasználási küszöb értékeket, és számos más korlátozást ír elő arra vonatkozóan, hogy ki, milyen jogi formában bányászhat az Orosz föderáció területén.
  • Augusztus 8-án Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvénycsomagot, amelynek részeként hivatalosan legálissá vált, törvényi keretek közé lett szorítva a kriptovaluta bányászat Oroszországban. A törvénytervezetet július közepén kezdte el az Állami Duma finomítani, majd többszöri olvasat és egyeztetés után küldték a felsőháznak ratifikálásra, majd ezt követően az elnöki hivatalba.
  • Június elején röppent fel a hír, hogy a bitcoinbányászatot soha nem tiltották le hivatalosan Kínában. Daniel Batten kutatásai során megállapította, hogy a nemzetközi médiában is elterjedt “kínai bányászati tilalom” narratíva a híresztelések ellenére valójában csak ideiglenes felfüggesztés volt, a bányászati tevékenység azóta újraindult az országban. 
  • Augusztus 14-én a Marathon bejelentette, hogy az úgynevezett kötvény eladásból származó bevételek nagyrészét felhasználva körülbelül 4 144 BTC-t vásárolt összesen 249 millió dollár értékben, átlagosan nagyjából 59 500 dolláros áron. Ezzel a stratégiai bitcoin tartaléka már meghaladja a 25 000 BTC-t.
  • Néhány napja jelentette be a Bitfarms, hogy a három évig tartó folyamatos megbeszéléseket követően megállapodásra jutottak a Stronghold Digital Mininggal, miszerint a két amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász egyesülni fog. Ehhez hasonló nagymértékű egyesülés bő egy éve történt, akkor a Hut 8 és az USBTC vállalatok olvadtak össze. 
  • Kevesebb lett a részvényfinanszírozásból származó 2024. második negyedéves összesített bevétel az első negyedévhez képest, derült ki az észak-amerikai bitcoinbányászok által leadott jelentésekből. Ami aggasztó lehet, hogy nőtt viszont az adósság, ami a 2022-eshez hasonló adósságspirálhoz is vezethet később.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img