Kriptobányász hírek – 14.

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban két-három hetente összefoglaljuk a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászoknak kialakított szekciójában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

Hol a legolcsóbb és a legdrágább bitcoint bányászni? Mennyibe kerül egy bitcoin kibányászása? Sokunkban felmerülhetnek a fenti kérdések… A 911 Metallurgist által készített grafikon egy pillanatképet nyújt a bitcoin bányászatának becsült költségeiről világszerte, a 2022. március 23-i árképzés és a relatív költségek felhasználásával.

Bemutatta legújabb moduláris bányászkonténer 3D-s tervét a HIVE Blockchain, amelyet először a svédországi létesítményeibe fog  telepíteni.

A bitcoin bányászati nehézség szeptember első hetében, idén január óta a legnagyobb mértékben növekedett, miután a hálózat hashrátája az elmúlt 11 napban jelentősen megemelkedett. 

A Compute North (észak-amerikai bányász) sikeresen tartani tudja a fokozatos áramellátás ütemtervét, miszerint folytatódik az ötödik hatalmas adatközpont építése a texasi McCamey-ben. A Compute North egyike azoknak a nagyobb bányászoknak, amelyek saját energiaellátással is rendelkeznek.

Az Arcane Research kutatása szerint a bitcoin bányászat rugalmassága létfontosságú lehet az energiaipar útjában álló valós problémák megoldására. Ugyanakkor a hatóságok legnagyobb problémája a bitcoin bányászat energiaigénye. A bitcoin bányászattal kapcsolatos működési költségeket és energia igényt a chip gyártásnak köszönhető innovációk már mérhető módon csökkentik. Az Arcane jelentése rávilágít a bányászat potenciáljára az energiaiparban.

Nyílt napokat tartott a CleanSpark, Észak-Amerika egyik legnagyobb bányásza washingtoni telephelyén. A látogatók betekintést nyerhettek a telephely mindennapi életébe és a bányászok működésének mikéntjeibe.

Az Egyesült Államok képviselőházának négy tagja az Energiaügyi és Kereskedelmi Bizottságból válaszokat követelt négy nagyobb kriptobányász cégtől az energiafogyasztásuk környezetre gyakorolt lehetséges hatásaival kapcsolatban.

Az AIPROENERGY 900 kW-os BitTank elnevezésű moduláris bitcoin bányász egysége valahol Texasban egy olajkút mellett. Az olajkitermelés során keletkező fáklyázandó gázt a “BitTank” elektromos energiává alakítja, amivel pedig a bányászokat hajtják meg.

A bitcoin bányászat éghajlati hatásairól szóló jelentés a bitcoin energiafelhasználását és a környezetre gyakorolt negatív hatásait tárgyalja, miközben jövőbeli lehetséges végrehajtó intézkedéseket is javasol.

A merülőhűtés számos előnnyel jár, többek között nincs zajszennyezés. Az alábbi videóban az Argo csapata mutatja be Helios telephelyén zajló bitcoin bányászatot.

Az ASIC bányászok rengeteg hőt termelnek, ami káros lehet egyrészt a hardverre és a környezetre nézve is. Emiatt és az ASIC bányászgépek hatékonyságának optimalizálása érdekében a bányászok hűtőrendszereket telepítenek a bányászgépek hőmérsékletének csökkentése érdekében. A nagyobb bányászok körében trend lett a bányászati ​​műveletek optimalizálására bevezetett úgynevezett merülőhűtés alkalmazása 2021 óta. Cikksorozatunkban átvesszük ezt a bányászati ​​innovációt, megnézzük, hogy mi is az a merülőhűtés, melyek a merülőhűtéses bányászat előnyei és hátrányai, számba vesszük a nagyobb bányászokat, akik merülőhűtést alkalmaznak, az otthoni merülőhűtéses praktikákat és a hidrohűtéses bányász​​gépeket.

Elindult a termelés a Bitfarms Argentínában található telephelyén. A telephely beüzemelésével 4 EH/s-ra nőtt a bányászcég kapacitása.

Bő egy hónappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy a Bitmain és az Antpool a szingapúri székhelyű Antalphával együttműködve kedvezményes hiteleket kínál bányászoknak. A bányász kintlévőségek összege nem kevés, augusztus elején közel 4 milliárd dollár volt. Legutóbb az Icebreaker Finance és az egyik legnagyobb DeFi hitelezési platform, a Maple 300 millió dolláros alapot indított bitcoin bányászok számára. 

Bitcoinbányászrészvény-jelentések augusztus hónapban:

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? A Nexo felülete erre egy remek lehetőség lehet. A Nexo-ról készült bemutató cikkünket itt éred el. Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalókkal, tippekkel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img