spot_img

Kriptopénzügyek – 60.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Binance hírek

  • A Voyager árverése a múlt héten kezdődött a Kirkland & Ellis ügyvédi iroda jóvoltából, ami alatt eddig még nem fogadtak el ajánlatot. A WSJ forrásai szerint a Binance körülbelül 50 millió dollárt ajánlott a platform eszközeire, ami valamivel magasabb ajánlat, mint az FTX-é.
  • A Binance létrehozta a Globális Tanácsadó Testület (Global Advisory Board – GAB) nevű munkacsoportot. Ez a testület fog megküzdeni a kriptováltót érintő jelenlegi és jövőbeli problémákkal.
  • Új grafikont vezetett be a Binance, amivel a napon belül végzett kereskedést extrém szinten űzhetik tovább az erre vállalkozó traderek.

FTX

Az Egyesült Királyság legfőbb pénzügyi szabályozó hatósága a Brit Pénzügyi Felügyelet (Financial Conduct Authority – FCA) – azt állítja, hogy az FTX kriptotőzsde nem rendelkezik a szükséges engedéllyel ahhoz, hogy kereskedési szolgáltatásokat és termékeket nyújtson a szigetországban.

Coinbase

A Coinbase sikeresen regisztrált a Holland Központi Banknál (De Nederlandsche Bank) – jelentette be a vállalat csütörtökön. A hivatalos regisztrációt követően a kriptováltó ezentúl termékeit és szolgáltatásait teljes szabályozási jóváhagyással kínálhatja Hollandiában.

Piaci zanza

Éles eséssel vette kezdetét a heti kereskedés, amihez köze lehetett annak a hajnali órákban sugárzott interjúnak is, amit az Egyesült Államok elnökével készítettek.

Kriptoszabályozási keretrendszert adott ki a Fehér Ház

Az egész Ethereum hálózat jövőjére kihathat az az állítás, amire egy most induló perben hivatkozik az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC). A SEC eljárást indított egy influenszer ellen, aki még a 2017-18-as bika piac során vált ismertté. Ian Balinára sokan emlékezhetnek ebből az időszakból. A srác ICO-k elemzésével és azokba történő befektetéssel foglalkozott, amivel 20 000-ből több millió dollárt csinált. A folyamatot saját YouTube csatornáján is dokumentálta.

November 8-án időközi választásokat tartanak az Egyesült Államokban. A négy évente ismétlődő esemény éveiben a tőzsdei árfolyamok változásának karakterisztikája eltér a máskor mutatottól.

Ismét kamatot emelt az amerikai jegybank, a szerda esti bejelentés ezúttal is nagy kilengésekhez vezetett.

Bő egy hónappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy a Bitmain és az Antpool a szingapúri székhelyű Antalphával együttműködve kedvezményes hiteleket kínál bányászoknak. A bányász kintlévőségek összege nem kevés, augusztus elején közel 4 milliárd dollár volt. Legutóbb az Icebreaker Finance és az egyik legnagyobb DeFi hitelezési platform, a Maple 300 millió dolláros alapot indított bitcoin bányászok számára.

Bitcoinbányászrészvény-jelentések

Bitcoinbányászrészvény-jelentés – 2022.09.21.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Néhány hete már hazánkban is elérhető a Nexo kriptovaluta fedezetű hitelkártyája. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Nexo platformot, most lássuk a Nexo hitelkártya fontosabb ismérveit. 

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

Helyezd letétbe kriptovalutáidat és keress a kamatokon! Nexo ismertető a YouTube csatornánkon. 

Kereskedői Kerekasztal

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img