Kriptobányász hírek

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkbanhavonta foglaljuk össze a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászoknak kialakított szekciójában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

  • A Bitcoin hálózat nehézségi kiigazítása közvetlenül befolyásolja a bitcoinbányászat jövedelmezőségét. A folyamatosan növekvő hálózati nehézség, egyben a bányászat költségeinek a növekedését is jelenti. A bányászati nehézség tartós növekedésével, idővel a bitcoinbányászok veszteségesen termelnek, mivel egyetlen BTC kibányászásának átlagos költsége 2022 augusztusa óta (hónapról hónapra) meghaladja a BTC átlag napi spot piaci árát. 
  • Manapság az olaj- és gázipari vállalatok szívesen használják a fáklyázandó gáz felhasználásához a bitcoinbányászatot, amit normális esetben a légkörbe engednének vagy elégetnének, növelve ezzel a légkör káros anyag összetételét. Egyre több olyan kriptos startup cég születik, amelyek a fáklyázandó gáz felhasználására specializálódtak. Ilyen vállalat a korábbi cikkekben is megemlített Upstream Data vagy az EZ Blockchain.
  • Olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a Bitmain egy csúcstechnológiás bitcoinbányászgépet kíván bemutatni a 2023-as World Digital Mining Summit (WDMS) rendezvényen, amely szeptemberben lesz megtartva Hongkongban. Az Antminer S21 névre keresztelt bányászgépet a Bitmain, a piac leghatékonyabb bányászaként jelentette be. Az információ morzsák szerint az iparágban elsőként 20 joule per terahash (J/T) alá tudták vinni az elektromos hatékonyságot.

Negyedéves bitcoinbányász jelentések

  • A 2022-es medvepiaci konszolidációnak köszönhetően a két nagy digitális vagyonkezelő, a Galaxy Digital (GLXY) és a New York Digital Investment Group (NYDIG) növelni tudta bitcoinbányászatból származó bevételeit a második negyedévben – derül ki a nyilvános negyedéves jelentésekből.
  • A Nodal Power társalapítója, Matthew Jones szerint a bitcoinbányászat segít felhasználni azt az energiát, amit nem lehet egykönnyen az elektromos hálózatba juttatni. A Nodal Power, a hulladéklerakók által termelt metángázt (depóniagázt) alakítja át villamos energiává, majd megújuló energiaként továbbítja azt a helyi villamosenergia-hálózatba. A villamos energia egy részét azonban közvetlenül bitcoinbányászatra használja fel a cég. Legutóbb a vállalat jelentős, 13 millió dolláros finanszírozási kört zárt le, amit három telephely fejlesztésére és kiépítésére fog felhasználni.
  • Melyik országban a legolcsóbb és a legdrágább bitcoint bányászni? Mennyibe kerül egy bitcoin kibányászása 2023-ban egy átlagos háztartásban? A CoinGecko legutóbbi, augusztus 17-én közzétett jelentése rávilágít az otthoni bitcoinbányászattal kapcsolatos háztartási villamosenergia-kiadások globálisan eltérő egyenlőtlenségére
  • Bhután után Omán is beszáll a bitcoinbányászatba. Az ománi Közszolgáltatási Szabályozási Hatóság elnökének nyilatkozata szerint az ománi kormány támogatja a magántulajdonban lévő bitcoinbányász létesítményeket, amelyek összesen több mint 1,1 milliárd dollár befektetést hoz a közel-keleti országnak.
  • A bitcoinbányászok új üzleti területek felé mozdulnak el, de a legtöbbjük nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) szolgáltatásokat nyújtanak a gyorsan növekvő mesterséges intelligencia (AI) piac számára, hogy csökkentsék a bitcointól való függőségüket – írja a CoinDesk. Az új beruházások költségeit részben az elmúlt negyedévekben értékesített bitcoinból finanszírozták.

Bitcoinbányász jelentések július hónapban:

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img