Kriptobányász hírek | a Vanguard után a BlackRock lett a második legnagyobb bányászrészvény befektető

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban havonta foglaljuk össze a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászoknak kialakított szekciójában segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

Twitter (jelenleg X) társalapítója és Bitcoin szószóló, Jack Dorsey egy új bitcoin bányászpoolt támogat, hogy segítsen visszaszerezni a bányászoknak a blokkjutalmak és a tranzakciós díjak feletti ellenőrzést. Egy november 29-i bejelentés szerint Dorsey vezetésével 6,2 millió dolláros tőkebevonást hajtottak végre a Mummolin, az Ocean elnevezésű új decentralizált bitcoin bányászpool anyavállalata számára. 

Novemberben, ahogyan az előző hónapokhoz hasonlóan, ismét csúcsott döntött a Bitcoin hálózat hashrátája és a hálózati nehézség. November 30-án a 7 napos mozgóátlag szerint 493 EH/s-on tetőzött a hashráta. A hashráta növekedésével az elmúlt napokban a blokkok átlagosan 10 perc 19 másodpercenként generálódtak, és ennek megfelelően közel 3%-os negatív nehézségi kiigazítás várható hamarosan.

Újabb hónap telt el a legutóbbi bitcoinbányászrészvény-jelentésünk óta. A Kripto Akadémia által figyelt bányászcégek részvényeinek teljesítményét vizsgáljuk meg az elmúlt hetek történései alapján.

December közepén szinte az összes észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász közzétette 2023 november havi frissített bányászati jelentését, amelyekből többek között megtudhatjuk, hogy mennyi BTC-t bányásztak és milyen hatékonysággal tették mindezt az elmúlt hónapban. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk, tekintsük át az elmúlt hónap Bitcoin hálózat adatait, mennyire volt nehéz bitcoint bányászni. 

Szinte az összes észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász közzétette 2023 november havi frissített bányászati jelentését, amelyekből többek között megtudhatjuk, hogy mennyi BTC-t bányásztak és milyen hatékonysággal tették mindezt az elmúlt hónapban. Előző cikkünkben átnéztük a november havi Bitcoin hálózat adatait, hogy mennyire volt nehéz bitcoint bányászni, most pedig lássuk a számokat! 

A BlackRock a világ legnagyobb vagyonkezelője (9,42 billió dolláros kezelt vagyonnal rendelkezik) növekvő érdeklődést mutat a kriptovaluták, különösen a bitcoin iránt. Mint ismeretes, több vagyonkezelővel karöltve, több hónapja dolgoznak, igaz külön-külön, spot Bitcoin ETF-ek bevezetésén. Azonban a BlackRock még többet szeretne, a bitcoinbányászrészvények egy szeletét is magáénak akarja. 

Az elmúlt hétekben több bányászgép vásárlási bejelentés is történt hatalmas összegekben és vállalt vállalati hashráta kapacitás tekintetében. A Bitcoin felezés előtti verseny kiéleződött, a bányász vállalatok a nagyobb flotta hatékonyság és a termelési kapacitás megszerzéséért versenyeznek. Felezésig már kevesebb mint 17 000 blokk, azaz nagyjából 109 nap van hátra.

2023 decemberében a bitcoinbányászok bevételei nagymértékben megugrottak, ami még a májusi éves csúcsot is megdöntötte. Az elmúlt év utolsó hónapjában több mint 1,51 milliárd dollárt szedtek össze a bányászok. Az összesített bevétel magába foglalja az on-chain tranzakciós díjakból származó, szintén rekordot jelentő 324,8 millió dollárt is. Ez nemcsak a bányászok számára jelentett jelentős pénzügyi nyereséget, hanem egy új mércét is állított a bányásziparban.

Rövid bányász hírmorzsák:

  • A Cipher Mining 16 700 darab Canaan A1466-os Avalon bányászt vásárolt odesszai létesítményébe, ezzel 2,5 EH/s-al fog nőni a vállalati hashráta kapacitása.
  • A Stronghold Digital Mining megállapodást kötött 5000 darab bányászgép megvásárlásáról körülbelül 8,5 millió dollár értékben. 
  • A vízenergia ideális energiaforrás a bitcoinbányászok számára. Tiszta, megújuló, alacsony költségű, és gyakran ad többletenergiát a hálózatnak. Részletek az alábbi linken.
  • A bíróság jóváhagyta a Hut 8 Mining-nak, hogy folytassa a bányásztelephely kiépítését a Celsius Network csődeljárásával kapcsolatban.
  • A Stronghold Digital Mining tavaly év végén 15 millió dolláros zártkörű részvénykibocsátást hajtott végre egy meglévő intézményi befektetővel.
  • Eladta a Bit Mining BTC.com bányászpool üzletágát.
  • A TeraWulf 58%-al, 7,9 EH/s-ra tudta növelni vállalati hashráta kapacitását, mivel elkészült a Mariner-tó létesítményének 3. épülete, amely készen áll az új bányászok befogadására.
  • A Bit Digital bejelentette, hogy megduplázza bányászflotta méretét.
  • A Soluna Holdings 143 db BTC bányászott ki novemberben és előrehaladott fejlesztésekről számolt be 2024-re.
  • A Core Scientific várhatóan 2024 január végével fog kilépni a csődeljárási folyamatból sikeresen és újra napirenden van a Nasdaq listás is.
  • A HIVE Digital is a vállalati hashráta bővítés mellett döntött, 7000 darab Antminer S21 bányászgépet vásárolt, így 1.4 EH/s-al fog nőni bányászkapacitása.
  • A DMG Blockchain is bővíti bányászgép parkját 4550 db Antminer T21-es berendezéssel. Ezzel a beruházással várhatóan 1 EH/s-el fog nőni a cég vállalati hashráta kapacitása.
  • Novemberben 47%-al nőtt októberhez képest a Mawson Infrastructure bevétele, továbbá 132 BTC-t bányásztak ki, 15876 db új bányászt állítottak munkába és további 6 MW-nyi bányászt fognak online állapotba helyezni leányvállalatán keresztül.
  • A Celsius csődeljárásával kapcsolatban a Hut 8 Mining megállapodást kötött bitcoinbányász telephely ​​kiépítéséről a texasi Cedarvale-ben. A telephely körülbelül 66 000 bányásznak ad majd otthont, és több mint 215 MW energiával fog működni.
  • A Marathon Digital vásárlási megállapodást kötött két, jelenleg is működő, összesen 390 megawatt kapacitású bitcoinbányász telephely megvásárlásáról a Generate Capital leányvállalataitól 178,6 millió dollár értékben.
  • A Bit Digital tájékoztatása szerint, nincs veszélyben az izlandi bányásztelephelye az újra aktív vulkáni tevékenységek miatt.
  • Közel 100 millió dollár értékben vásárolt Antminer T21-es bányászgépeket a Cipher Mining, így 7,1 EH/s vállalati hashráta kapacitással fog bővülni a következő hónapokban.
  • Újabb 8380 db újgenerációs T21 bányász megvásárlását jelentette be az Iris Energy a Bitmain-től, amely 1,6 EH/s hashrátával fogja növelni a cég vállalati hashráta kapacitását.
  • A Miner Metrics adatai alapján az alábbi három ország birtokolja a hashráta túlnyomó többségét (67%): USA 40%, Kína 15% és Oroszország 12%.
  • A német Northern Data növeli bitcoinbányász ​​kapacitását az Egyesült Államokban, aminek keretében megvásárolt egy 33 hektáros és 300 megawattos (MW) telephelyet a texasi Corpus Christi-ben.
  • A Hut 8 Mining sikeres ajánlatot tett 4, összesen 310 megawatt (MW) kapacitású gázerőmű megvásárlására Kanadában.
  • A Stronghold 7,2 millió dolláros bevételt generált bitcoinbányászatból tavaly novemberben, ami eddig 2023-ban a rekordot jelentette számára.
  • Több százezres tételben kezdtek el vásárolni bányászgépeket a bitcoinbányászok a TheMinerMag és a BlocksBridge adatai szerint.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img