Kriptopénzügyek | a Goldman Sachs is akar egy szeletet a közelgő spot Bitcoin ETF-ből

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

FTX

Az év végi hírtemetőre időzítették azt a bejelentést, hogy az amerikai kormányzat nem fog a politikusoknak nyújtott százmillió dolláros adományok ügyében eljárást indítani az FTX vezetője ellen.

Dextools

Demo számlás kereskedési versenyt indított a Dextools. A népszerű DeFi elemző oldal december 26 – január 9. közötti játékának összdíjazása ~14 000 dollár.

Nexo

A bolgár hatóságokkal karöltve indítottak év elején nemzetközi nyomozást a Nexo ellen, pénzügyi bűncselekmények, pénzmosás és az Oroszország elleni nemzetközi szankciók megsértése miatt. 2023. december 22-én döntött a Bolgár Köztársaság ügyészsége, befejezte a Nexo-val szemben indított büntetőeljárást, nem talált bizonyítékot pénzmosásra, adócsalásra, számítógépes csalásra vagy más bűncselekményre, ennek hiányában felmentette a céget. 

Celsius

A Celsius fel fogja számolni közel a teljes letétbe helyezett ethereum állományát a hitelezők kifizetése céljából, ami 206 300 ETH-ból áll 468,5 millió dollár értékben. Továbbá a csődbíróság az elmúlt év végén jóváhagyta a Celsius Network bitcoinbányászatra vonatkozó szerkezetátalakítási terveit, ami azt jelenti, hogy a Celsius a csődeljárás végeztével már bitcoinbányászként fog tevékenykedni, igaz más néven.

Piaci zanza

  • Az elmúlt hetekben több bányászgép vásárlási bejelentés történt hatalmas összegekben és vállalt vállalati hashráta kapacitás tekintetében. A Bitcoin felezés előtti verseny kiéleződött, a bányász vállalatok a nagyobb flotta hatékonyság és a termelési kapacitás megszerzéséért versenyeznek. Felezésig már kevesebb mint 17 000 blokk, azaz nagyjából 109 nap van hátra.
  • A Reuters forrásai szerint a spot Bitcoin ETF indításért folyamodó befektetési alapok csütörtökön és pénteken olyan kiegészítésekkel látták el a beadványaikat, amelyek után a hatóságok visszajeleztek, hogy ha mindent rendben találnak, a kérelmeik akár már a január 2-3-i napokon pozitív elbírálásban részesülhetnek. 
  • A kriptovaluta ipar fellendülése miatt egyre több hagyományos pénzintézet igyekszik kihasználni a kriptovalutákból származó előnyöket. 2023-ban bankóriások és befektetési intézmények tucatja merészkedett a szektorba, és olyan eszközöket kezdtek el kínálni lakossági és intézményi befektetőknek, mint például a bitcoin, az ethereum és a stabilcoinok.
  • Bár tavaly több platformon is belengették, akkor végül nem került rá sor, idén viszont már az év első heteiben kitehetik több privacy coin szűrét a legnagyobb kripto tőzsdék. A 3 legnagyobb forgalmú váltó közé tartozó OKX 20 kripto kereskedési pár eltávolítását jelentette be, melyek között megtalálhatók lesznek több ismert anonim utalásokat lehetővé kriptovaluta, például a Monero (XMR), a Zcash (ZEC) vagy épp a Dash (DASH) piacai.
  • Ez történt tegnap: a Goldman Sachs is akar egy szeletet a közelgő spot Bitcoin ETF-ből, Kína ismét tilt és felvásárolta az Etherscan a Solscan-t. 
  • A bitcoin árfolyama a szerda déli órákban 10%-ot vesztett az értékéből. A zuhanást szakértők szerint az elharapózó piaci spekuláció idézte elő. A tegnapi elmozdulás másfél órája alatt mintegy másfél milliárd dollár értékű pozíciót zártak le a kereskedők. Bár egy ilyen esemény után némi időbe telhet, amíg a piac ismét magára talál, a legkésőbb jövő héten esedékes Bitcoin ETF döntés miatt most valószínűleg nem kell sokáig várni a következő akcióra.

Kripto Akadémia kisokos

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal! Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img