Kriptobányász hírek – 9.

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban két-három hetente összefoglaljuk a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászat szobájában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

Az Európai Parlament gazdasági bizottsága március végén szavazott arról a javaslatcsomagról, aminek részeként a tagországokban 2025. január 1-től betilthatták volna a proof-of-work algoritmussal működő kriptovaluták (vagyis lényegében a Bitcoin) bányászatát. 

Az Intel hétfőn jelentette be legújabb bitcoin bányász chipjének, az Intel Blockscale ASIC-nek a részleteit, amely a vállalat több évtizedes kutatás és fejlesztési munkája révén igyekszik növelni a Proof-of-Work (PoW) bányászat energiahatékonyságát – derül ki a Bitcoin Magazine-hoz eljuttatott sajtóközleményből.

A Blockstream és a Block egy kísérleti bitcoin bányát épít Texasban, amelyet egy Tesla napelemes létesítmény és akkumulátorpark fog táplálni – jelentette be Adam Back a Blockstream vezérigazgatója pénteken, a Miamiban megrendezett Bitcoin 2022 konferencián.

Újabb bányászgépek érkeztek a Bitfarms-hoz. 

Amint arról nemrégiben már beszámoltunk, az Ethereum blokklánc hamarosan Proof-of-Stake konszenzusra vált, megszüntetve ezzel az ETH videókártyákkal, és más specializált eszközökkel folytatott bányászatát. 

A Bitcoin 2022 bányász színpadán lejátszott előre rögzített videóban Jordan Chen, a MicroBT COO-ja megosztotta a vállalat új M50-es szériájú bányászgépeinek részleteit az M50s-es, az M50-es és az M53-as modellekről.

Rövid bányász hírek a nagyvilágból

Egyre több kormány és politikus ismeri fel, hogy a kriptovaluták és bányászatuk hatalmas lehetőségeket hordoznak régiójuk számára. Mark Wright, Louisiana állam képviselője és kripto rajongója, államának képviselőháza elé terjesztette az “1010. számú” törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné a deregulált ipari energiazónák létrehozását.

A Hive svédországi Bodenben található adatközpontjairól láthatunk drónfelvételeket. A cég 100%-ban használ zöldenergiát bitcoin bányászathoz, elősorban tiszta vízenergiára támaszkodik. 

A közvetlen BTC vásárlás és a bitcoin bányász részvénybefektetések “alapvetően két különböző” befektetési stratégia, amelyek különböző embereknek és érdekeknek felelnek meg, mondja Ben Gagnon a Bitfarms bitcoin bányász vállalat vezető bányászati igazgatója.

A texasi Fort Worth városa feltételesen ugyan, de belép a bitcoin bányászatba. A hat hónapos kísérleti program célja, hogy a várost és közigazgatási területét blokklánc és bitcoin bányász központtá tegye.

A Riot Blockchain (RIOT), az egyik legnagyobb tőzsdén kereskedett bitcoin bányász ​​vállalat bejelentette, hogy megkezdte nagyszabású, 1 gigawattos (GW) telephely bővítési projektjének megvalósítását a Texas állambeli Navarro megyében.

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? A Nexo felülete erre egy remek lehetőség lehet. A Nexo-ról készült bemutató cikkünket itt éred el. Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalókkal, tippekkel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img