Kriptopénzügyek – 42.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Binance

Az új Európai Uniós szankciós csomag miatt még keményebb ügyfélazonosítási szabályokat volt kénytelen életbe léptetni a Binance az oroszországi felhasználóinak.

Továbbá a Binance olyan kriptokártyát dobott piacra, amely lehetővé teszi az Ukrajnából érkező menekültek számára, hogy kripto tranzakciókat hajtsanak végre és pénzeszközöket fogadjanak vele.

Coinbase

Hivatalosan is hozzáférhető a Coinbase NFT piactere azok számára, akik feliratkoztak a béta verzió tesztelésére. A Coinbase fokozatosan vonja be az új felhasználókat a várólistáról, de mivel 2,5 millióan szerették volna kipróbálni a piacteret, eltart majd egy ideig, amíg mindenki sorra kerül. Minden tesztelőt a feliratkozás sorrendjében fognak meghívni.

Nexo

A Nexo alapítója úgy véli, hogy jóval a versenytársak előtt járnak és elsősorban a szabályozói megfelelésre koncentrálnak.

Péntek délután 16:00-tól a Binance-en is kereskedhető lesz a Nexo. A token árfolyama a reggeli bejelentés óta 15%-kal emelkedett.

BlockFi

Frissülnek 2022. május 1-jén a BlockFi kamatszámlán (BIA) szereplő stabil érmék kamatlábai és szintjei (az USDT kivételével). A BTC, ETH, BCH, SOL, LTC, LINK és ADA kamatok is frissülni fognak. A DOGE, UNI, PAXG, BAT, ATOM, AVAX, DOT, FIL, MATIC és ALGO kamatok és szintek változatlanok maradnak. BlockFi kamatszámlát az alábbi linken keresztül tudsz nyitni.

Bitcoin Core 23.0

Megjelent a Bitcoin Core 23.0, a Satoshi Nakamoto által 2009-ben elindított eredeti bitcoin szoftverkliens új verziója. Sokat dolgoztak a fejlesztők az adatvédelmen, a biztonságon és a felhasználói élmény terén. 

Inlock

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő Magyar Közgazdasági Társaság április 26-27-én rendezte meg a Business & Technology Konferenciát. Április 26-án tartott előadást Kazár Viktória, az Inlock működésért felelős vezetője. Előadásának témája pedig a kriptovaluta alapú hitelezési és befektetési szolgáltatások. 

Április 27-én szerdán, pedig Csabai Csaba, az Inlock CEO-ja a PAYTECHSHOW 3.0 kerekasztal beszélgetésén vett részt, többek között Fáykiss Péterrel, az MNB igazgatójával, valamint sok más illusztris személlyel. A beszélgetés témája a “Kripto, digitális jegybankpénz, NFT. Az árnyékvilág vagy az új digitális világ építőkövei?” volt. 

Cosmos

Július 4-én egy airdropra szerezhet jogosultságot minden ATOM tulajdonos. A kiosztott GNO tokenek egy új blokklánc, a Gno.land fizetőeszközei lesznek, amire azért lehet érdemes odafigyelni, mert a létrehozását egy már sokat bizonyított fejlesztő felügyeli.

Revolut

Ha sikeresen kitöltesz két kvízt, kapsz érte 11,55 euró értékű DOT tokent, ami nagyjából 4300 forintot ér. Ennyire egyszerű.

Néhány napja újabb levél érkezett a Revolut felhasználókhoz, amelyben közölték, hogy minden ügyfél át lesz helyezve a Revolut Bankhoz, ha eddig még nem lépett volna át. Az áthelyezés 2022. július 1-jén fog megtörténni, innentől kezdve új feltételek lesznek érvényben.

Telegram

Péntekről kezdődően egyetlen üzenet küldésével tudunk kriptopénzzel tranzaktálni a Telegram üzenetküldő alkalmazásban.

Tippek, trükkök

A dollár erősségét mutató grafikon segíthet megjósolni, hogy mi lesz a bitcoinnal

Piaci zanza

A német elekronikai cikkeket árusító áruházlánc – a Media Markt – Bitcoin ATM-eket telepített ausztriai üzleteiben. Országszerte tizenkét Media Markt bolt kapott ilyen ATM-eket.

A tőzsdékről ki- és beáramló pénzmennyiség általában jó előrejelzője a bitcoin árfolyam irányának. A legnagyobb kriptopénzt pedig az elmúlt időszakban óriási mértékben utalták ki a tőzsdékről.

Az Ukrán Nemzeti Bank a háború és a statárium idején minden erővel szeretné megakadályozni, hogy a tőke elhagyja az országot. Ennek érdekében szerdától kezdve már korlátozta a kriptopénz vásárlásokat is.

A Közép-afrikai Köztársaság lett az első afrikai ország, amely bevezette a bitcoint, mint fizetőeszköz. Világszerte az afrikai országban történt meg első alkalommal, hogy az országgyűlés egyhangúlag elfogadta a kriptovalutákról szóló törvényjavaslatot, amely segíti az ország gazdasági fellendülését és béketeremtést célzó terveit.

Bitcoin alapú nyugdíj megtakarítási lehetőséget kínál a Fidelity

A közvetlen BTC vásárlás és a bitcoin bányász részvénybefektetések “alapvetően két különböző” befektetési stratégia, amelyek különböző embereknek és érdekeknek felelnek meg, mondja Ben Gagnon a Bitfarms bitcoin bányász vállalat vezető bányászati igazgatója.

A 21Shares – Európa legismertebb tőzsdén kereskedhető kriptopénzes alapokkal foglalkozó vállalata, új ETP-t jelentett be. A BOLD ETP (BOLD) termék célja, hogy az infláció ellen biztosítson védelmet azzal, hogy egyszerre fektet bitcoinba és aranyba.

Raj Dhamodharan, a Mastercard kriptóért és blokkláncért felelős globális vezetője úgy véli, hogy a digitális valuták “egyáltalán nem jelentenek veszélyt, sőt, “valószínűleg a legérettebb befektetési eszköznek minősülnek”.

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • Elon Musk hivatalosan is megvásárolta a Twittert… 
  • A MicroStrategy lehetővé teszi alkalmazottai számára, hogy nyugdíjprogramon keresztül fektessenek be a bitcoinba… 
  • A brazil szenátus jóváhagyta a bitcoin és a kriptovaluták szabályozásáról szóló törvényjavaslatot… 
  • Elindult a világ első bitcoin és arany hibrid ETP Svájcban… 
  • A bitcoin már a Közép-afrikai Köztársaság hivatalos „valutájaként” szerepel a Wikipédián… 
  • A brit Revolut bank egy “decentralizált” pénztárcán, bitcoin be- és kiutalásokon, staking és hitelezésen dolgozik… 
  • A német infláció elérte a 7,8%-ot, ami 1981 óta a legmagasabb érték… 
  • Panama hivatalosan is elfogadott egy törvényjavaslatot a bitcoin jogi státuszáról és a zéró tőkenyereség adóról… 
  • A Delubac & Cie az első francia bank, amely bitcoin kereskedést és letétkezelést kínál… 
  • Az elmúlt napok bejelentett globális inflációs rátái… 

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img