Kriptobányász hírek

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban havonta foglaljuk össze a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászoknak kialakított szekciójában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

Mivel a bitcoin év eleje óta egy kisebb bikapiacot produkál, a bitcoinbányászok bevételei is láthatóan növekedtek az elmúlt év hónapjainak bevételeihez képest. 2023 első hónapjában a bányászok, közel 50%-os bevételnövekedést értek el a bányászati jutalmak és a  tranzakciós díjak révén. 

A világ első folyadékhűtéses bitcoin bányája, amely fáklyázandó földgázból állít elő villamos energiát a kanadai Albertában. Az Upstream Data által épített „Hydro Hash Generator” feleslegesnek ítélt energiaforrás által működik, amelyeket semmilyen más technológia nem tud hasznosítani ezeken a távoli helyeken…

https://twitter.com/DocumentingBTC/status/1622279383955161089

A bányászok továbbra is az adósságok átstrukturálásán és tőkeemelésen dolgoznak, hogy elkerüljék a csődeljárást. Legutóbb a TeraWulf jelentette be, hogy átcsoportosította adósságkötelezettségeit, hogy elkerülje a negatív cash flow-t. 

A Marathon Digital, Észak-Amerika egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett bitcoinbányásza, két év után először jelentette be, hogy bitcoint adott el. Az eladás ellenére, a Nasdaq-on jegyzett bányász továbbra is a világ egyik legnagyobb nyilvános bitcoin vagyonával rendelkezik. A cég januári BTC eladása egyben azt is jelenti, hogy egyedül, már csak a HUT 8 maradt, aki tartja magát a “bitcoint tartani mindörökké” elvhez.

A Whatsminer folyadékhűtéses bányászgépei működés közben…

Amerikai demokrata politikusok az Energiaügyi Minisztériumtól (DOE) és a Környezetvédelmi Ügynökségtől (EPA) azt követelik, hogy kényszerítsék ki belátható időn belül a kriptobányász vállalatoktól az energia- és emissziós (kibocsátási) adataik közzétételét.

A törvényjavaslat legalizálná az otthoni digitális eszközbányászatot és a bányász vállalkozások működését az erre a célra kijelölt ipari célú területeken. A tervezet megtiltaná, hogy a Közszolgáltatási Bizottság diszkriminatív villamosenergia díjakat szabjon ki a bányászokra.

Január havi bitcoinbányász teljesítmények

Az oroszországi kriptobányász létesítmények összkapacitása az elmúlt évben a piaci visszaesés és a szankciók ellenére is növekedni tudott a vezető üzemeltetők körében végzett felmérés szerint. A növekedés fő tényezőjeként a bányász berendezések nyomott árait és az orosz ügyfelek nagyobb érdeklődését jelölték meg.

A CleanSpark bejelentette, hogy 20000 darab legújabb generációs bányászgépet vásárolt. Ezzel a vásárlással várhatóan 37%-kal fog bővülni a bányászcég bitcoin termelési kapacitása. Ha az összes gép online állapotba kerül 2,44 EH/s-mal fog nőni a vállalati hashráta kapacitása. A cég medvepiac alatt vásárolt gépeinek a száma, így meghaladja a 46500 darabot. (Talán itt lehet a bányászgépek piacának az alja?)

Mississippi állam után Montana államban is kirptobányászbarát törvényjavaslatot szavaztak meg a tegnapi napon. Montana állam szenátusa csütörtökön elfogadott egy törvényjavaslatot, amely megvédi a kriptobányászokat az iparággal szembeni lehetséges negatív intézkedésektől.
Bitcoinbányászat a világ körül: Svédország

Bitcoinbányászat a világ körül: Svédország – 1. rész

Bitcoinbányászat a világ körül: Svédország – 2. rész

Bitcoinbányászrészvény-jelentések február hónapban:

Bitcoinbányászindex-jelentések február hónapban:

Bitcoinbányász havi teljesítmény:

Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalókkal, tippekkel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img