Kriptobányász hírek | Donald Trump a bitcoinbányászoknak udvarol

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban havonta foglaljuk össze a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk bányászoknak kialakított szekciójában segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

  • Többrészes cikksorozatunkban megvizsgáljuk a legutóbbi Bitcoin felezés közvetlen hatását többek között a hashrátára és a bitcoinbányászok költségszerkezetére. Érinteni fogjuk a Bitcoin hálózat növekedésével és fenntarthatóságával kapcsolatos témakört, a bányászat dinamikáját és a hashráta trendeket, a bányászgépek fejlesztésének hatékonyságát a Bitcoin hálózatra nézve, a bitcoinbányászat környezeti hatását és a bányászok pénzügyi helyzetét. Az első részben a Bitcoin hálózat növekedésével és fenntarthatóságával kapcsolatos ismereteket osztjuk meg olvasóinkkal.
  • Észak-Amerika egyik legnagyobb bányásza, a Marathon Digital (MARA) múlt héten pénteken együttműködési megállapodást kötött a kenyai Energia- és Kőolajminisztériummal (MOEP). A megállapodás értelmében a tőzsdén jegyzett bányász várhatóan több mint 80 millió dolláros beruházással fogja fejleszteni az afrikai ország energetikai infrastruktúráját természetesen bitcoinbányászat segítségével. 
  • A hét egyik legfontosabb bányász híre az, hogy a Riot Platforms a Bitfarms felvásárlását tervezi. Ha az üzlet létrejön, akkor egy újabb óriás bitcoinbányász konglomerátumot hozhatnak létre. Az egyik legnagyobb észak-amerikai bitcoinbányász, a Riot ajánlata a Bitfarms összes részvényének a megvásárlása volt 2,3 dolláros árfolyamon, ami 950 millió dolláros vételárat eredményezett volna. A Bitfarms az ajánlattételt követően kijelentette, hogy a Riot által ajánlott felvásárlási ár “jelentősen alulértékeli” pozíciójukat és elutasította azt. 
  • Bár a bitcoin hashrátája nem sokkal a felezés után 580 EH/s körüli értékre csökkent, májusban visszapattant, és többnyire 600 EH/s felett tudott maradni. Az átlagos hashráta májusban azonban még mindig alacsonyabb volt, mint áprilisban, ami részben segítette a bányászok termelési mutatóit és ellensúlyozta a felezés hatását.  A TheMinerMag ennek ellenére átlagosan 43%-os termeléscsökkenést prognosztizált májusra, ami nagyban befolyásolni fogja ezeknek a bányászoknak a jövőjét.
  • Ted Cruz bitcoin párti amerikai szenátor már régóta a kriptovaluta ipar támogatója. A szenátor az elmúlt hétvégén jelentette be, hogy három bitcoinbányász berendezést vásárolt meg, amelyek már online állapotban vannak a texasi Iraanban. 
  • Többrészes cikksorozatunkban megvizsgáljuk a legutóbbi Bitcoin felezés közvetlen hatását többek között a hashrátára és a bitcoinbányászok költségszerkezetére. Az első részben a Bitcoin hálózat növekedésével és fenntarthatóságával kapcsolatos ismereteket osztottuk meg olvasóinkkal, a második részben a bányászat hatékonyságának a javulásáról lesz szó.
  • A tavalyi évben már több mint 800 millió dollárt fektetett be a Tether a kriptohoz kapcsolódó iparágakba, beleértve a közvetlen bitcoin vásárlásokat is. A grandiózus bányászterv részeként legutóbb 100 millió dollárt invesztált a Bitdeerbe, az egykori Bitmain vezér Jihan Wo bányászcégébe. 
  • Daniel Batten Bitcoin hálózat kutató meglepő kijelentést tett, miszerint a bitcoinbányászatot soha nem tiltották be hivatalosan Kínában. Batten kutatásai során megállapította, hogy a nemzetközi médiában is elterjedt “kínai bányászati tilalom“, a híresztelések ellenére valójában csak ideiglenes felfüggesztés volt, a bányászati tevékenység újraindult az országban.
  • Donald Trump a bitcoinbányászoknak udvarol. 2024. június 11-én több bitcoinbányász vállalat vezetőjével is találkozott egy vacsora keretében Mar-a-Lago üdülőhelyén, Palm Beach-en, Floridában. A találkozó során biztosította őket arról, hogy ha megnyeri a választásokat a bányászok szószóló bajnoka lesz a Fehér Házban. Érti és szereti a kriptoszektort, valamint kiemelte az energiahálózat stabilizálásában betöltött szerepüket is. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Kriptobányász hírek | Etiópia lehet a bitcoinbányászok új Mekkája

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img