Kriptopénzügyek | az Ethereum nem értékpapír

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott rövid híreket foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci kitekintéssel. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

  • Hétfőn került sor az utóbbi idők egyik legjobban várt airdrop eseményére. A ZKsync hétfőn felkerült az összes nagyobb kripto tőzsdére, így akik jogosultságot szereztek a jutalmakra, azok értékesíthették a tokenjeiket akár a Binance-en is. A Binance a listázás mellett egy speciális airdrop eseményt is meghirdetett azoknak, akik aktívan használták a hálózatot, de kimaradtak a hivatalos airdropból.
  • Amint arról korábban már beszámoltunk, a hamarosan életbelépő európai szabályozás miatt több kripto tőzsde is elkezdheti kivezetni a stabilcoinokat. A Binance június elején tájékoztatott arról, hogy platformjukon erre több hullámban lehet számítani. A váltó levélben értesítette az európai felhasználóit, hogy június 26-tól nem lesz lehetőségük a stabilcoinok ellenében történő határidős kereskedésre.
  • A Binance a rendszeresen szervezett Launchpool és Megadrop programok mellett mostantól egy újabb lehetőséget biztosít felhasználóinak, hogy részesedjenek a tőzsdére frissen felkerülő kriptovalutákból.

Kraken

Különös incidensről adott hírt a Kraken biztonsági igazgatója. A tőzsdéről egy biztonsági szakértő és csapata 3 millió dollárt lopott el. Az elkövetők ugyan az általuk használt biztonsági rést felfedték, de a pénzt már nem akarják visszaadni, mert szerintük mások ennél sokkal többet is lophattak volna az oldalról.

Piaci zanza

  • A Bloomberg ETF szakértője szerint július 2-án számíthatunk az Ethereum ETF-ek kereskedését lehetővé tevő engedély megadására. A hírügynökség embereinek tavaly hónapokkal előre sikerült megjósolniuk a Bitcoin ETF-ek januári bevezetését, így sokan reménykednek abban, hogy ezúttal is igazuk lesz.
  • A Deutsche Telekom leányvállalatának, a T-Systems Web3 infrastruktúráért felelős vezetője a BTC Prague konferencián jelentette be, hogy hamarosan bitcoint fog bányászni a cég. 
  • Ausztrália legnagyobb tőzsdéje, az Ausztrál Értékpapírtőzsde (ASX) jóváhagyta az első spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapot (ETF), amellyel június 20-án kezdhetik meg a kereskedést. Az ASX-en jóváhagyott alapnak a VanEck lesz a kibocsátója, VanEck Bitcoin ETF néven, VBTC ticker alatt található majd meg a tőzsde kínálatában. 
  • A legnagyobb Ethereum fejlesztő, a Consensys Software szerda hajnalban bejelentette, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) végrehajtási részlege értesítette a vállalatot, hogy lezárja az Ethereum 2.0-val kapcsolatos vizsgálatát.
  • A hét elején jelentette be a Teher legújabb digitális eszközét az Alloy USDT-t (aUSDT), aminek a fedezete a Tether Gold és az amerikai dollárhoz van kötve. A terméket a Tether Group részét képező Moon Gold El Salvador S.A. de C.V. hozta létre. A Tether szerint az aUSDT egyesíti az arany stabilitását a digitális valuta előnyeivel.
  • Általános emelkedés vette kezdetét a kripto piacon 2023 októbere után. A növekedést leginkább a Bitcoin ETF indulását megelőző spekuláció, majd az annak engélyezését követő optimista hangulat fűtötte. Ebben az időszakban nem csak a BTC, hanem az altok többsége is jól teljesített, de hogy pontosan mennyire jól, azt egy adatelemző foglalta össze, aki az 1000 legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz teljesítményét vette górcső alá.
  • Az AI (mesterséges intelligencia) tokenek a napokban szárnyalnak, a szektor teljes piaci kapitalizációja közel 28 milliárd dollárra nőtt, miután az elmúlt nap folyamán 15%-os növekedést mutatott a CoinGecko adatai szerint. Bár az altcoin piac hetek óta csúnyán vérzik, a Fetch.ai FET tokenje 40%-ot ugrott az elmúlt hónapban, a Render Network RNDR-je pedig közel 30%-ot növekedett a lokális aljához képest.
  • Az RWA.xyz platform szerint a tokenizált amerikai állampapír tulajdonosok száma történelmi csúcsot ért el, 5778 tulajdonossal. A rangsort az Ondo U.S. Dollar Yield (USDY) vezeti 4685 tulajdonossal és több mint 279 millió dollárnyi tokenizált kötvénnyel. A BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL), amely közel 481 millió dollárnyi tokenizált amerikai állampapírral vezeti a piacot, csupán 14 tulajdonossal rendelkezik.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a Kripto Sulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img