Kriptobányász hírek

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkbanhavonta foglaljuk össze a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászoknak kialakított szekciójában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

  • A kriptoiparral szemben tanúsított jelenlegi élhetetlen kormányzati szintű szabályozói joggyakorlat lassan beszivárog az állami szabályozói szintre is. Igaz, állami szinten, az elmúlt hónapokban sorra jelentették be a kriptobarát törvényjavaslatokat, míg a kormányzat részéről eddig elutasítást, követelést és azonnali szigorú szankciós intézkedéseket tapasztalhatott meg az iparág. 
  • Az arkansasi szenátus és a képviselőház történelmi jelentőségű összhangban, egyöntetűen megszavazta a “Right to Mine” elnevezésű, a kriptobányászok jogait védő törvényjavaslatot. A javaslat az állam kormányzójának aláírására vár.

Lejárató cikket írt a bitcoinbányászatról a The New York Times

  • Néhány napja jelentette be a CleanSpark (észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász), hogy 144,9 millió dollárért 45000 vadonatúj Antminer S19 XP bitcoin bányászgépet vásárolt. Ezzel a nagy értékű vásárlással kíván felkészülni a bányászcég a jövő évi bitcoin felezésre.
  • A bitcoinbányász részvények idén eddig felülmúlták a technológiai részvényeket és indexeket, sőt, még a BTC is 80%-os növekedésen van túl eddig.
  • Többszöri elhalasztott tőzsdei jegyzés után múlt héten pénteken sikerült tőzsdére lépnie a Bitdeer-nek. A bányász részvényeivel BTDR ticker alatt a Nasdaq-on lehet kereskedni. Indulás óta több mint 30%-ot esett a cég részvényeinek az árfolyama a TradingView adatai szerint, jelenleg 6,45 dollár körül kereskednek vele. A részvénnyel való kereskedést röviddel a piacra lépést követően többször is leállították magas volatilitás miatt.
  • Tavaly év elején robbant a hír, hogy az Intel be fog lépni a bitcoinbányász chipek gyártásának a világába. Az első szállítmányok 2022 harmadik negyedévében kerültek kiszállításra a szerződött partnerek számára. Közel egy évvel a megjelenés után a napokban jelentették be, hogy a félvezető chipeket gyártó technológiai vállalat, költségcsökkentési tervek részeként leállítja Blockscale 1000-es sorozatú bitcoinbányász ASIC chipek gyártását.
  • A TeraWulf lett az első olyan bitcoinbányász a világon, amelynek Nautilus elnevezésű telephelye 100%-ban atomenergiával működik. A létesítmény az Egyesült Államokban, Pennsylvania államban, Susquehanna városához közeli nukleáris erőmű területén üzemel, több mint 9000 bányásszal.
  • Február eleji cikkünkben számoltunk be az orosz bányász ipar lassú növekedéséről. Akkor azt írtuk, hogy az oroszországi kriptobányász létesítmények összkapacitása az elmúlt évben, a piaci visszaesés és a szankciók ellenére is növekedni tudott a vezető üzemeltetők körében végzett felmérés szerint. Nem sokat kellett várni a legújabb orosz kriptobányászati jelentésekre. Friss felmérések szerint Oroszország megduplázta bányászati kapacitását és ezzel a világon a második legnagyobb bitcoinbányász hatalommá vált az USA mögött.
  • A hálózati nehézség annak a mértéke, hogy mennyire nehéz blokkot bányászni egy adott blokkláncon, egy adott kriptovalutához. A magas hálózati nehézség azt is jelenti, hogy további számítási teljesítményre van szükség a blokkláncba bevitt tranzakciók ellenőrzéséhez, amit egyébként bányászatnak hívunk. A hálózati nehézség tehát egy olyan paraméter, amely a blokkok közötti átlagos időt stabilan tartja, szinkronban a hálózat hash teljesítményének változásával. A hálózati nehézség egyben egy fontos paraméter is, mivel a magas nehézségi szint segít megvédeni egy adott blokklánc hálózatot a rosszindulatú támadásoktól.

Bitcoinbányászat a világ körül 

Bitcoinbányászat a világ körül: Izland – 2. rész

Bitcoinbányászrészvény-jelentések április hónapban:

Bitcoinbányászindex-jelentések április hónapban:

Bitcoinbányász teljesítmények március hónapban:

Március havi bitcoinbányász teljesítmények

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányászindex- jelentést” és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket“, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img