Kriptopénzügyek – 18.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

MrCoin

Egy kézben folytatja a két nagy magyar kriptopénz-váltó. Érzelmes videóban jelentette be Debeczeni Barnabás, a MrCoin kriptopénzváltó alapítója, hogy nem folytatja tovább, kiszáll a cég vezetéséből. Felvásárlás történik ugyanis, gazdát cserél az itthon pionírként számon tartott váltó. Az új tulajdonos nem más, mint a piac másik meghatározó szereplője, a CoinCash.

Crypto.com

A Crypto.com kriptovaluta tőzsde appja most minden kategóriában az amerikai Google Play Store legtöbbet letöltött alkalmazásaként vezeti a listát. A tőzsde alkalmazása a múlt héten a harmadik legtöbbet letöltött alkalmazás volt az amerikai Apple App Store-ban is.

BlockFi

A BlockFi folyamatosan a piaci dinamika alapján határozza meg a hitelezés és a hitelfelvétel kamatlábait. A kamatlábak folyamatos változtatásával a vállalat célja, hogy egyszerre legyen hatékony a kockázatkezelés és a jövedelemszerzés ügyfeleik számára. Ennek eredményeként az összes stabilcoin kamatlába emelkedett november elején.

VeChain

A VeChain is beszáll a decentralizált tőzsdék világába! Az eredeti Vexchange V1 2019 januárjában indult el. Azóta több módosítás, fejlesztés, UI átdolgozás és sok hibajavítás történt az oldalon. A V2 elindítása azonban az első nagyobb frissítés volt a Vexchange indulása óta. A projekt célja az volt, hogy megtartsák a V1 váltó swap és adminisztrációs díjait, de arra is törekedtek, hogy biztosítsák és modernizálják a protokollt. A V2 elindítása jelenti az első lépést a közösségi tulajdonlás és a decentralizáció felé. A VEX governance token bevezetése lesz a következő mérföldkő, a kormányzási modul pedig az utolsó lépés. A Vexchange kormányzati tokenje, a VEX kevesebb, mint egy hét múlva fog indulni november 9-én 13:00 UTC-kor. A VEX/VET yield farming indítása ugyanebben az időpontban. Likviditást azonban már most most is hozzá lehet adni a platformhoz. További részletek az alábbi medium cikkben. Likviditást pedig ezen az oldalon tudtok nyújtani a jövőbeli VEX reward fejében.  Hivatalos bejelentés:

Nexo

Speciális, magas kamat fejében jelentette be a NEXO, hogy immáron elérhető náluk az AVAX 17%-os kamatlábbal. AVAX-ot vásárolni lehet a NEXO Exchange-n, illetve bank- és hitelkártyával azonnal. A speciális magas kamatú ajánlat 2021. november 30-ig érvényes.

MetaMask

A Bitfinex Pay kriptopénzes fizetési szolgáltató és a MetaMask együttműködésének köszönhetően, több mint 10 millió tárca felhasználó számára vált elérhetővé a direkt fizetés azokban a boltokban, ahol a Bitfinex Pay-t használják.

Coinbase

A The Block információi szerint a világ egyik legnépszerűbb váltója és tőzsdéje, a Coinbase egy új, előfizetésen alapuló kereskedési szolgáltatást tesztel. A lényege, hogy az eddigi vételi és eladási jutalékos struktúra helyett egy előfizetéses üzleti modellre állnának át a Coinbase-nél. Az előfizetéses szolgáltatás előnyei közé tartozna a díjmentes kereskedés és a kiemelt telefonos ügyfélszolgálat, ünnepnapokon és hétvégén is.

Piaci zanza

A Glassnode blokkláncelemző cég szerint, a bitcoin kínálata a kriptotőzsdéken 2020 eleje óta tartósan csökkenő tendenciát mutat, mivel a felhasználók elképesztő ütemben vonják ki a BTC-t.

Ausztrália legnagyobb bankja heteken belül lehetővé fogja tenni a kriptovaluták vásárlását A Commonwealth Bank (CBA) 6.5 millió ügyfele a pénzintézet mobil appján keresztül férhet majd hozzá a szolgáltatáshoz, ami kezdetben 10 kriptopénzhez kínál majd hozzáférést.

Thaiföld legrégebbi és egyben első kereskedelmi bankja, a Siam Commercial Bank 51%-os részesedést szerzett a thaiföldi Bitkub tőzsdében – derült ki a november 2-án közzétett közleményéből. A tőzsde megjegyezte, hogy az üzlet a platform hosszú távú növekedését szolgálja, és “megalapozza majd a jövő világának pénzügyi üzletét”. A bank nagyjából 537 millió dollárért vásárolta meg a többségi hányadot.

A bitcoin napi aktív címek száma történelmileg megbízható mutatója a digitális eszköz várható ármozgásának: a BTC ára hagyományosan a hálózaton interakcióban lévő címek számának növekedése miatt emelkedik.

Az Egyesült Államok képviselőháza a várhatóan a héten szavazza meg egy ~1750 milliárd dolláros infrastruktúrafejlesztési törvénycsomagot, amiben salátatörvényként egy kriptovalutákkal kapcsolatos pontot is elrejtettek. A 6050i paragrafus szerint minden 10 000 dollárt meghaladó értékű kriptókhoz köthető művelet után rögzíteni kell az abban résztvevő felek személyes adatait, amiket aztán továbbítani kell az adóhatóság felé.

Irán fő blokklánc-szervezete szerint a hatóságok hanyagul hajtották végre a kriptovalutákkal kapcsolatos törvényeket. Az egyesület aggódik a kormány tétlensége miatt, és felajánlja segítségét a szabályozóknak, akik véleménye szerint nem eléggé felkészültek egy ilyen kihívást jelentő feladat megoldására.

Satoshi szobor NFT pályázat

Hamarosan zárul a Satoshi szobor NFT pályázat, így érdemes hozzálátni a tervezéshez, ha még nem tettétek meg. A jelentkezési határidő november 20., eddig várjuk a pályázatokat. Eddig is érkezett már néhány elképzelés, azonban még többet várunk, hogy kihozhassuk a maximumot a hazai közösség kreativitásából.

KriptoSuli

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img