Kriptopénzügyek | rekordnyereségről számolt be a Tether

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott rövid híreket foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci kitekintéssel. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Bybit

A második legnagyobb kripto tőzsde 15 eurót fizet azért, hogy felhasználói kipróbálják az általa kibocsátott bankkártyát. A Bybit 2023 áprilisában vezette be bankkártyás szolgáltatását, ami lehetővé teszi, hogy a hétköznapi életben is készpénzfelvételre, vagy  vásárlásra lehessen fordítani a nála tárolt kriptovalutát.

TradingView

Augusztusban ismét visszatér a TradingView demo számlás kereskedési versenye, a Leap. A tavasszal és a nyár elején már több alkalommal is megrendezett tornán több százezer dollárt osztott szét az elemző oldal, de a nyereményekből korábban mindig csak az 5 legjobb trader részesedhetett. A szabályok némileg módusultak, így ebben a körben akár még 250. helyezett is 100 dollárral gazdagodhat.

Piaci zanza

  • Donald Trump múlt héten szombat este tartott beszédet a legnagyobb, évente megrendezésre kerülő globális Bitcoin konferencián. Habár az eredetileg 21:00-ra beharangozott kezdés 1 órát csúszott, az elhangzó ígéretek végül kárpótolhatták azokat, akik fennmaradtak.
  • A hétvégi Bitcoin 2024 konferencián fellépő Trumpnak egyes becslések szerint akár több millió szavazatot, és egy szoros versenyben akár győzelmet is hozhat az amerikai kripto tulajdonosok támogatása, ám emelett még egy különleges ajándékban is részesülhetett, a Bitcoin 2024 szervezői ugyanis egy 1 BTC-t rejtő Casascius érmét is adtak neki ajándékba.
  • Donald Trump szombat esti Bitcoin 2024 Konferencia beszéde mellett, a rendezvényen felszólalt Cynthia Lummis amerikai szenátor és Robert F. Kennedy Jr. független elnökjelölt is. Mind a három előadó beszédének központi témája a bitcoin volt és annak lehetséges felhasználási esetei az amerikai kormány részére.
  • Egy amerikai kormányzathoz köthetö kripto tárca, mely a Silk Road online feketepiac lekapcsolása során lefoglalt bitcoint tartalmazza, hétfő este 29 800 BTC-t utalt át egy másik címre. A több mint 2 milliárd dolláros utalást követően a bitcoin árfolyama néhány perc alatt 1%-kal zuhant.
  • A hétfői nap folyamán erős volatilitást láthattunk, amikor a bitcoin először 70 000 dollárig emelkedett, azonban nem tudta megtartani ezt a szintet, helyette majdnem 6%-os esést produkált néhány óra alatt. 
  • Az orosz parlament alsóháza, az Állami Duma 2024. július 30-án, kedden jóváhagyta azt a jogszabályt, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy kriptovalutákat használjanak a határokon átnyúló kereskedelmi ügyletekhez és a fizetések teljesítéséhez. 
  • Ez történt csütörtökön: 2024 második negyedévére rekordösszegű nyereséget jelentett a Tether, megugrott az USDC kereskedési volumene júliusban, 37 új kripto ETF-et és ETP-ét jegyeztek be 2024 első felében, több mint negyedmilliárd dollár értékű kriptot loptak el a hackerek júliusban és jóváhagyták az orosz kriptobányász törvényt.
  • Sajtóhírek szerint az orosz kormány két kémkedéssel vádolt amerikai foglyot — Evan Gershkovichot, a Wall Street Journal újságíróját, és Paul Whelant, egy volt amerikai tengerészgyalogost — cserél el több, az Egyesült Államokban fogva tartott orosz személyre, köztük Alexander Vinnikre, a BTC-e kriptovaluta tőzsde üzemeltetőjére.
  • A februári kitörés óta a BTC ára egy nagyjából 26%-os szélességű sávban mozog, amely kisebb leszúrásoktól eltekintve (melyeket általában tőkeáttétes pozíciók likvidálási hullámai eredményeznek) az 58 000 dollár és 72 000 dollár közt van. A chartok tanúsága, valamint technikai, on-chain és egyéb indikátorok alapján azonban a Bitcoin árfolyama kitörés előtt állhat. 
  • A Tether Holdings rekordösszegű, 5,2 milliárd dolláros nettó nyereséget jelentett be 2024 első felére – áll a BDO, a világ egyik vezető független könyvelő cége által nemrégiben közzétett második negyedéves jelentésben. A kriptos cég a második negyedévet 1,3 milliárd dolláros nettó működési nyereséggel zárta.  

Jó, ha tudod!

Megelőzheti a Solana az Ethereumot DEX kereskedési volumenben?

Csatlakozz a Kripto Akadémia csapatához!

Légy a Kripto Akadémia közösségének szakértője!

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a Kripto Sulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img