Kriptopénzügyek | a bitcoin szerepet játszhat az adósság probléma megoldásában

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott rövid híreket foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci kitekintéssel. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Bybit

100 000 dollár összértékű ajándékot sorsolnak ki a Bybit nyári tomboláján, mely szeptember 1-ig, vagy addig tart, míg az összes nyeremény gazdára nem talál. A tőzsde kiírása szerint a résztvevők nyerési esélye 100%, vagyis mindenki, aki elindul azon, kap valamit ajándékba.

Piaci zanza

  • A hétfő reggeli órákra a kriptovaluták árfolyama jelentősen csökkent az amerikai recessziós félelmek és az ismét kiéleződő közel-keleti helyzet hatására. A teljes, így a hagyományos mellett a kripto piacokra is kiterjedő összeomlás a múlt héten vette kezdetét, miután az amerikai jegybank szerdán továbbra is változatlanul és rekord magasan, az 5.25-5.5%-os régióban hagyta az irányadó banki kamatlábat. A magas kamatok hosszútávon negatív hatással vannak a gazdaságra, mert drágává teszik a hitelfelvételt, nehezítve ezzel a vállalkozások működését, a fejlesztések megvalósítását és az új munkahelyek létrehozását.
  • A Morgan Stanley befektetési bank óriás múlt héten pénteken közölte pénzügyi tanácsadóinak, hogy hamarosan lehetővé teszi számukra, hogy bizonyos ügyfeleik számára Bitcoin ETF-eket kínáljanak – jelentette a CNBC. Ez az első ilyen lépés a nagy Wall Street-i bankok között.
  • Múlt héten, kedden hagyták jóvá azt a törvénycsomagot, amely szabályozni fogja a kriptovalutákkal történő nemzetközi fizetéseket, azonban kriptovaluták bányászatára vonatkozó jogszabályokat is tartalmaz. A törvénycsomag várhatóan már idén szeptember elején lép hatályba. A jogszabály többek között előírja a bányászok számára, hogy regisztrálják magukat az erre kijelölt hatóságnál, tartsák be az energiafelhasználási küszöb értékeket, és számos más korlátozást ír elő arra vonatkozóan, hogy ki, milyen jogi formában bányászhat az Orosz föderáció területén.
  • A Bybit közölte, hogy a szabályozási körülmények változása miatt kivonul a francia piacról. A helyi felhasználók emiatt már nem is vásárolhatnak kriptovalutákat a Bybitről és nem növelhetik a határidős pozícióik méretét sem. A tőzsde a számlákra történő befizetéseket és egyéb szolgáltatások használatát szintén korlátozni kezdi.
  • Hétfő reggeli cikkünkben kifejtettük, hogy a befektetők egyre inkább aggódnak az amerikai recesszió lehetősége miatt, amit tovább súlyosbíthat az egyre növekvő geopolitikai feszültségek a Közel-Keleten. Elemzők szerint ráadásul az USA túl sokáig tartotta túl magasan a kamatlábat, ami most azzal fenyeget, hogy gazdasági válságba sodorja az országot, amely akár a világ többi részére is kiterjedhet. A gazdasági bizonytalanság és a globális instabilitás ilyen jellegű kombinációja kockázatot jelent a befektetők körében.
  • Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke, egy új felvetéssel állt elő a nemzeti adósság kezelésére. A Fox News-nak adott legutóbbi interjújában Trump megemlítette, hogy a Bitcoin potenciálisan szerepet játszhatna az adósság probléma megoldásában.
  • Habár az elemzők hétfőn még az amerikai gazdaság romló helyzetével és a háborús félelmekkel magyarázták a hagyományos és kripto piacok összeomlását, ezek mellett egy harmadik tényező is fontos szerepet játszhatott a történtekben, az úgynevezett japán carry trade.
  • A stakingben tartott ethereum aránya új történelmi rekordot ért el és 28%-ra emelkedett. A növekedő trend annak ellenére is folyamatos maradt, hogy az ethereum árfolyama az elmúlt hónapokban folyamatosan vesztett az értékéből. Az utolsó, július 22-i csúcsponton 1 ETH még 3550 dollárt ért, míg a hétfői összeomlás során ennél akár jóval olcsóbban, 2110 dollárért is megvásárolhatták a befektetők.
  • Ez történt szerdán: valami történik a színfalak mögött, több száz millió dollár áramlott be a nagyobb kriptotőzsdékre a hétfői napon, közel 100 millió dollár áramlott a keddi napon a spot Ethereum ETF-ekbe, Kamala Harris Binance tapasztalatokkal rendelkező tanácsadókat toborzott maga köré, Justin Sun ismét több ezer ethereumot vásárolt és nagyot nyeltek a bitcoin bálnák a hét elején.
  • A hétfői nap folyamán a kriptopiac az FTX válság óta a legnagyobb korrekciót tapasztalta, a Bitcoin ára több mint 15%-kal csökkent, mielőtt helyreállt volna. A JPMorgan elemzői szerint ez a helyreállás elsősorban az intézményi befektetők támogatásának volt köszönhető, akik a szélesebb piaci zavarok ellenére nem csökkentették jelentősen a kitettségüket a Bitcoin határidős piacán.
  • Augusztus 8-án Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvénycsomagot, amelynek részeként hivatalosan legálissá vált, törvényi keretek közé lett szorítva a kriptovaluta bányászat Oroszországban. A törvénytervezetet július közepén kezdte el az Állami Duma finomítani, majd többszöri olvasat és egyeztetés után küldték a felsőháznak ratifikálásra, majd ezt követően az elnöki hivatalba.

Jó, ha tudod!

Megelőzheti a Solana az Ethereumot DEX kereskedési volumenben?

Mi lapul a magyarok portfoliójában? Felmérés és nyereményjáték!

Mi lapul a magyarok portfoliójában? Felmérés és nyereményjáték!

Csatlakozz a Kripto Akadémia csapatához!

Légy a Kripto Akadémia közösségének szakértője!

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a Kripto Sulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img