Kriptopénzügyek – 25.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a tavalyi év utolsó heteiben!

Inlock

Aranyvasárnap alkalmából minden Inlock ügyfél, aki legalább egy hónapja felhasználó és pozitív egyenlege van az Inlock fiókjában, egy GOLD Badge-el lett gazdagabb. A GOLD Badge által egy hónapig élvezhetjük az Inlock legmagasabb kamatait!

BitMEX

Az egyik legrégibb derivatív kriptotőzsde, a BitMEX egy új token megjelenését jelentette be. Egy airdrop keretében a meglévő és az új felhasználók is részesülni fognak a BMEX tokenből.

FTX

Az FTX ezúttal négy sportcsapattal bővítette partnereinek a számát. Mind a négy csapattal az őket képviselő Monumental Sports Entertainment menedzsercégen keresztül egyeztek meg.

BlockFi

A BlockFi 2022. január 01-én frissítette árfolyamait és szintjeit az Ether (ETH), a Litecoin (LTC), a Chainlink (LINK) és a Basic Attention Token (BAT) BlockFi kamatszámlán (BIA) lévő befektetésekre vonatkozóan. A Bitcoin (BTC), az Uniswap (UNI), a Pax Gold (PAXG) és az összes stablecoin árfolyama változatlan marad.

ICON

2021.12.29-én hajnalban egy dupla airdropot készítettek elő az Icon blokkláncon. Az esemény támogatását a cikk írásának pillanatáig csak egyetlen nagyobb tőzsde, az Upbit jelentette be. Azoknak, akik más váltókon tartják a tokenjeiket, a részvételhez a támogatott tárcák egyikében kell kiutalniuk az ICX-üket. Friss információ, hogy a Bithumb és a Coinone tőzsdék is bejelentették az airdrop támogatását!

Uniswap

A karácsony alatt élesítették az Uniswapnál a decentralizált tőzsde Polygon hálózaton futó verzióját.

Robihood

A Robinhood bejelentette, hogy januárban indul a kripto tárcák bétatesztje a mobilos alkalmazásban. A fintech cég blogposztja szerint a tárcák tesztjének meghirdetésekor, 30 nap alatt 1 millió felhasználó iratkozott fel a várólistára, mára pedig 1,6 millióan várják a kipróbálási lehetőséget.

Piaci zanza

Még tavaly júniusban írtunk arról, hogy Paraguay egyik kongresszusi tisztviselője arra utalt, hogy ők is nyitnának a vezető kriptovaluta felé. Az azóta megalkotott törvényjavaslat átment a szenátus utolsó ülésén, amely kimondja, hogy a bitcoin és a kriptovaluták kereskedelmét, valamint bányászatát kívánja szabályozni az országban.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet a múlt héten elhalasztotta a Bitwise és a Grayscale két bitcoin tőzsdén kereskedett alapra vonatkozó javaslatával kapcsolatos döntését. A SEC biztosainak most további 45 napjuk van arra, hogy felülvizsgálják a Bitwise Bitcoin ETP Trust és a Grayscale Bitcoin Trust javaslatát, és jóváhagyják vagy elutasítsák azokat. A harmadik lehetőség a döntés újabb elhalasztása.

Digitalizált kötvények Polygonon

Évek óta nem volt olyan kevés Bitcoin a tőzsdéken, mint amennyi most. A CryptoRank friss tweetje szerint a teljes Bitcoin készlet 6,3%-át, vagyis 1,3 millió BTC-t tárolnak kriptotőzsdékhez köthető tárcákon.

A centralizált kriptotőzsdék (mint a Binance, az FTX és a többiek – vagyis azok, amelyek a userek privát kulcsait kezelik) több, mint 14 billió dolláros kereskedési volument produkáltak tavaly a The Block Research kutatása alapján.

A ProShares, amely még októberben indította el az első amerikai tőzsdén jegyzett bitcoin ETF-et, benyújtott a SEC-hez egy metaverse ETF kérelmét. Az ETF Metaverse Theme ETF néven fog futni és a Solactive Metaverse Theme Indexet (SOMETAV) fogja követni. A legnagyobb súlyozásban az Apple, Meta, Unity és Nvidia részvényeit foglalja magában.

Egyre többször lehet olvasni hazai és külföldi oldalak bejegyzéseiben, hogy a bitcoin bányászat globálisan hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás növekedéséhez. Az úttörő kriptovaluta szerencséjére a kritikák nagy része hibás feltételezéseken és előrejelzéseken alapul. Lindsey Kelleher, a Blockchain Association vezető politikai menedzserének vendégbejegyzését olvashatjuk a Bitcoin Magazine tolmácsolásában.

KriptoSuli

2021 utolsó KriptoSuli része egy remek piaci összefoglalót tartalmaz.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img