Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Tether

Az amerikai bankszektort ért káosz következményei a stabilcoinokra is kihatnak, aminek a nyertese nagyon úgy néz ki, hogy eddig a Tether (USDT). Az USDT piaci kapitalizációja csütörtök reggelre közel 75 milliárd dollárra duzzadt, ami ráadásul majdnem a kétszerese az USDC kapitalizációjának, a CoinGecko adatai szerint.

Binance

A Binance levélben tájékoztatta brit ügyfeleit, hogy május 22-től felfüggeszti az angol font alapú be- és kifizetések lehetőségét.

Piaci zanza

Az amerikai jegybank és a pénzügyminisztérium hétfő reggel közös nyilatkozatban biztosította a bajba jutott Silicon Valley Bank ügyfeleit, hogy teljes kártérítésre számíthatnak. A bejelentéssel megoldódni látszik az USDC stabil coin-t érintő probléma is, a kriptósok azonban mégsem lehetnek boldogok. Az amerikai elnök által is méltatott döntés szerint ugyanis az SVB mellett egy másik bankot is arra utasítottak, hogy azonnali hatállyal függessze fel a működését.

Múlt pénteken gyakorlatilag az egyik napról másikra jutott csődbe az amerikai tech iparág egyik meghatározó szereplője, a Silicon Valley Bank. 

A Silicon Valley Bank kimentésének vasárnap esti bejelentése életre keltette a piacokat. A hagyományos és kripto tőzsdék is emelkedtek, a bitcoin árfolyama 4000 dollárral növekedett. A hatást fokozta, hogy hétfőn az Egyesült Államok elnöke egy nemzethez intézett televíziós beszédben is megerősítette, hogy a bankrendszer biztonságban van. 

Habár vasárnap állami mentőcsomagot kapott az Egyesült Államokban bajba kerülő bank, a pénzügyi szektor stabilitásával kapcsolatos kétségeket továbbra sem sikerült eloszlatni. Szerdai napon nagyot estek a vezető pénzintézetek részvényei, miután a svájci Credit Suisse legnagyobb pénzügyi támogatója, a Szaúdi Nemzeti Bank bejelentette, hogy többször nem fogja kisegíteni a CS-t.

Mark Gordon, az USA Wyoming államának kormányzója aláírta azt a törvényjavaslatot, amely megakadályozza a privát kulcsok nyilvánosságra hozatalának kötelezettségét. Ezzel a jövőben, a privát kulcsok megosztását nem kérheti és nem rendelheti el még a bíróság sem.

Néhány hete írtunk arról, hogy a kriptoiparnak egyre nagyobb gondot okoz a banki szolgáltatásokhoz való hozzáférés és annak korlátozása az Egyesült Államokban. A problémára Nic Carter, a Castle Island Ventures társalapítója és bitcoin szószóló hívta fel már akkor a figyelmet blogbejegyzésében. Nem alaptalanul! Carter mögé Tom Emmer amerikai szenátor is beállt, aki szerint a Biden elnök által vezetett kormány fegyverként használja a piaci káoszt a kriptoipar ellehetetlenítésére.

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img