Kriptopénzügyek | a BlackRock még többet akar, nem elég a Bitcoin ETF

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

  • A Binance 2,7 milliárd dollárt fizet a Határidős Árutőzsdei Kereskedési Bizottság-nak (CFTC) és ezzel lezárul a szabályozó hatóság végrehajtási eljárása a legnagyobb kriptotőzsde ellen. A Binance alapítója és korábbi vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) szintén 150 millió dollárt fizet a szabályozó hatóságnak. 
  • A Binance e-mailben is értesítette ügyfeleit, hogy az EEA (Európai Gazdasági Térség) területén mától, azaz 2023. december 20-án megszűnik a Binance Visa kártya bankkártya program. A változás a magyar Binance Card tulajdonosokat is érinti. Ugyanakkor a Binance Card megszűnését megelőző napon jelentette be a Binance, hogy partnerkapcsolatot alakított ki a Blackcatcard kártya kibocsátójával a Papaya Ltd-vel. A Blackcatcard a magyarországi bevezetésével egyidőben a romániai, a cseh, az észt és a lett felhasználók számára is elérhetővé válik.
  • December közepén szinte az összes észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász közzétette 2023 november havi frissített bányászati jelentését, amelyekből többek között megtudhatjuk, hogy mennyi BTC-t bányásztak és milyen hatékonysággal tették mindezt az elmúlt hónapban. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk, tekintsük át az elmúlt hónap Bitcoin hálózat adatait, mennyire volt nehéz bitcoint bányászni. 
  • Előző cikkünkben átnéztük a november havi Bitcoin hálózat adatait, hogy mennyire volt nehéz bitcoint bányászni, most pedig lássuk a számokat! Előljáróban annyit, hogy ismét az Iris Energy lett a hónap leghatékonyabb bányásza a DMG Blockchain és a Hive előtt.
  • Ez az 50. heti Kripto Percek, ebből is jól látszik, mennyire vészesen közeledik 2023 végéhez. Úgyhogy hosszas bevezető helyett csapjunk bele, lássuk az elmúlt hét legfontosabb híreinek egyikét! December 11-én arra ébredtünk, hogy a bitcoin kisebb korrekciót szenvedett el, 43-44 000 tájékáról egészen 42 000-is estünk vissza. A feltételezett ok nem más, mint a Mt Gox kapcsán eljáró szervezet bejelentése, miszerint megkezdik a károsultak kifizetését. 
  • A BlackRock a világ legnagyobb vagyonkezelője (9,42 billió dolláros kezelt vagyonnal rendelkezik) növekvő érdeklődést mutat a kriptovaluták, különösen a bitcoin iránt. Mint ismeretes, több vagyonkezelővel karöltve, több hónapja dolgoznak, igaz külön-külön, spot Bitcoin ETF-ek bevezetésén. Azonban a BlackRock még többet szeretne, a bitcoinbányászrészvények egy szeletét is magáénak akarja. 

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. Balage kereskedő kollégánk heti videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok KriptoTalk címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img