Kriptopénzügyek | új bitcoin rekord árfolyammal indult a hét

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Bybit

Az új bitcoin rekordra való tekintettel a Bybit két héttel meghosszabbította oldalunkon futó akcióját. A tőzsde március 28-ig 20 dolláros üdvözlő bónusszal várja a Kripto Akadémián keresztül regisztráló felhasználókat. A második legnagyobb kripto tőzsde ajánlatával azok élhetnek, akik most regisztrálnak, vagy már korábban regisztráltak, de eddig még soha nem fizettek be az oldalra.

Render Network

A Render Network egy DePIN projekt, amely lehetővé teszi, hogy a fel nem használt GPU-teljesítményünkkel hozzájáruljunk a mozgógrafikák és vizuális effektusok megjelenítéséhez. Cserébe a protokoll RNDR tokennel jutalmaz bennünket.

Piaci zanza

  • A mianmari hatóságok egy néhány nappal ezelőtt végrehajtott rajtaütés során több mint 1000 rabszolgát szabadítottak ki, akiket egy úgynevezett “disznóvágó” telepen tartottak fogva. A megtévesztő kifejezés ellenére az akció során nem egy illegális hús és hentesárú feldolgozót számoltak fel, hanem egy személyre szabott internetes átverésekre szakosodott “pig-butchering” vállalkozást kapcsoltak le, ami az elmúlt két év során 100 millió dolláros bevételt termelt.
  • A szerdai nap folyamán élesítették az Ethereum Dencun upgrade-jét. Ez a legjelentősebb fejlesztéscsomag a 2022 szeptemberi Merge óta, amikor is a Proof of Work konszenzus mechanizmusról állt át a hálózat a Proof of Stake-re. 
  • A Solana 2021-es bikapiac egyik legígéretesebb projektje volt, gyakorlatilag nem egészen 1 dolláros árfolyamról tört fel 250 dollárig. A medvepiac azonban drasztikusan megbüntette a projektet a botrányos körülmények között csődbe ment FTX-el való szoros összefonódása miatt. Néhány hónap alatt egészen 8 dolláros árfolyamra süllyedt a SOL token, és több, mint egy évig valóban kérdéses volt, hogy egyáltalán túléli-e a kripto telet.
  • A hagyományos és kripto piacokon is nagy kilengésekhez vezetett a keddi amerikai inflációs (CPI) bejelentés (3.2%), ami a 3. egymást követő hónapban volt magasabb az elemzők várakozásainál és a 35. egymást követő hónapban volt nagyobb 3%-nál, jóval meghaladva a pénzügyi döntéshozók által kitűzött 2%-os célértéket.
  • A bitcoin az elmúlt napok során több kísérletet is tett a 2021-ben beállított 69 000 dolláros rekord árfolyam megdöntésére. Az első bizonytalan próbálkozások miatt egyes tőzsdéken már a múlt hét közepén, míg másokon csak a hétvégén sikerült határozottan átlépnie ezt a szintet és beállítania az eddig új, 72 000 dolláros csúcsot.
  • A bitcoin a múlt héten több kísérletet is tett a csúcsdöntésre, árfolyama viszont csak a hétfő reggeli órákban lépte át határozottan a 70 000 dolláros lélektani szintet.

Cointhunter élő stream

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img