Kriptopénzügyek – 29.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

BlockFi

Tárca változások a BlockFi-nál! A BlockFi létrehozta a BlockFi Wallet-et, amely mostantól az alapértelmezett, nem kamatozó tárca lesz. A walletben lehet ezentúl vásárolni, eladni, tárolni a kriptoeszközöket. A termék bevezetésétől kezdve a BlockFi kamatszámla (BIA) és a BlockFi Wallet között ingyenesen lehet transzferálni az eszközöket. Természetesen a kamatszámla továbbra is megmarad, ahol a kriptoeszközöket a jövőben is kamatoztatni lehet. További információkat az alábbi elérhetőségen találtok. Ha nincs még BlockFi számlád, az alábbi linken keresztül tudsz igényelni.

Továbbá 2022. február 1-jétől frissülni fognak a BlockFi kamatszámlán (BIA) lévő stablecoinok (USDC, GUSD, PAX, DAI, BUSD és USDT) kamatai és szintjei.

CoolWallet

Korábbi hardvertárca cikksorozatunk során már bemutattuk a CoolWallet-et. A tárca tulajdonosok mostantól kényelmesen elérhetik a népszerű NFT piactereket (pl. OpenSea) is az tárca saját applikációján belül. A CoolWallet lett az első olyan hardvertárca, amely integrálta az alkalmazáson belüli NFT kereskedést. Az Opensea-n közvetlenül a CoolWallet alkalmazásból lehet kereskedni és a megvásárolt NFT-ket, pedig a CoolWallet-ben tárolni. Részletes használati útmutató a vásárláshoz, eladáshoz, licitáláshoz.

NEXO

Egy promócióval indítja a NEXO az Axie (AXS) integrációját a platformon: 2022. március 31-ig akár 36%-os éves kamatot is el lehet érni, ha AXS-t vásárolsz vagy küldesz be. Ha a NEXO oldalán vásárolsz Axie-t, az alábbi párokon éred el:

ICONFi

Az ICONFi ismét bővítette a Binance Smart Chain (BEP-20) be- és kiutalható párok listáját. Ezúttal az USDC-t és az USDT-t vette fel a kínálatába a támogatott BEP-20 láncon.

OKX

Az OKX tőzsde bevezette a P2P tranzakciókhoz a PayPal, Wise és a Revolut fizetési lehetőségeket, amelyek ki- és beutalásra egyaránt használhatóak.

Plutus

A Coinbase listázás után a Plutus kriptokártya szolgáltató natív tokenje a Pluton (PLU), hamarosan a Huobi kínálatában is elérhető lesz.

Pénzügyi tippek, trükkök

Chartpunk kereskedőnk ismét egy egyszerű stratégiával készült, hogy a bitcoin piacán sikerrel terelgesd portfóliódat.

TradingView

Számos kereskedési stratégia épít a grafikonokon újra és újra megjelenő alakzatokra. Ezek gyakori ismétlődése nem véletlen, hiszen az emberi természet örök, a kereskedő tömegek félelme, reményteli várakozásai, vagy éppen eufórikus hangulata pedig újra és újra kirajzolódik a chartok alakulásán.

Habár pusztán ezekre alapozni egy döntést nem ajánlott, más eszközökkel kiegészítve gyakran megerősíthetnek, vagy akár további türelmere is inthetnek minket. Ezen alakzatok felismerését könnyítheti meg a TradingView legújabb funkciója, ami ha szeretnénk, mostantól automatikusan is felhívja a figyelmünket a sokak által keresett és figyelt mintázatokra.

Piaci zanza

Az elmúlt héten a SEC ismét elutasított egy ETF iránti kérelmet, ezúttal a First Trust Advisors és a SkyBridge spot piaci Bitcoin ETF-et.

A Bank of Korea (BOK) 2021 augusztusa óta teszteli a központi banki digitális valutáját (CBDC). A BOK nemrég arról számolt be, hogy a digitális valuta kibocsátási és forgalmazási kísérleti szakasza sikeresen lezárult, és készen áll a második szakaszra.

Fehéroroszországban marad a jelenlegi szabályozási keret, Oroszország a tiltás helyett a szabályozás felé hajlik. Fehéroroszország szabályozója azt mondja, hogy nem akar további korlátozásokat, miközben az Orosz Pénzügyminisztérium a bitcoin szabályozására szólít fel.

Igencsak mozgalmas volt a szerda este, miután a jegybankelnök sokak által várt beszéde előtt egy váratlan hír adott lendületet a bitcoin emelkedésének.

Folytatódik a kriptobányászok migrációja ezúttal Kazahsztánból

A Tesla által 2021. negyedik negyedévi teljesítményével kapcsolatban szerdán közzétett pénzügyi kimutatások szerint, a cég BTC pozíciója változatlan maradt körülbelül 1,26 milliárd dollár értékben.

A kriptovaluták volatilis természete kockázatot jelent a befektetők számára, de a digitális eszközök bányászata előnyös lehet Oroszországnak – mondta Putyin.

A héten számoltunk be arról, hogy a Tesla tartózkodik attól, hogy még több bitcoint  vásároljon és attól is, hogy eladjon a már meglévő eszközállományából. A MicroStrategy pénzügyi igazgatója, Phong Le ezzel szemben azt mondta, hogy a cég a közelmúltbeli visszaesések ellenére, továbbra is vásárolni fog bitcoint.

Üdvözlünk a Kripto Akadémia Discord szerverén

Ha újonnan csatlakoztál discord szerverünkhöz és a kriptovilághoz, az első lépések megtételéhez szeretnénk pár tanáccsal szolgálni! Az útmutató hasznos lehet azok számára is, akik a kezdetek óta velünk vannak.

KriptoSuli

Így vásárolj egyszerűen kriptovalutát a Kriptomat segítségével.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon.

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img