Kriptopénzügyek | növekszik az intézményi befektetők érdeklődése a spot bitcoin ETF-ek iránt

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott rövid híreket foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci kitekintéssel. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Bybit

  • Ha nincs még Bybit számlád regisztrálj a Kripto Akadémia és a Bybit újabb közös játékára, ráadásul DOGS tokenekhez is hozzájuthatsz. Keresd további Bybittel közös promóciónkat, aminek keretében egy olasz nyaralást is nyerhetsz.
  • A csütörtöki napra is jutott a Bybit és Kripto Akadémia közös promóciókból! A második legnagyobb kriptotőzsde 20 USDT-vel fog megajándékozni, ha az általa kibocsátott bankkártyát megigényled és teljesíted az első tranzakciót.

MetaMask

A MetaMask a Mastercarddal és a Baanxszal együttműködve bevezeti a MetaMask Cardot, egy kriptós bankkártyát, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a MetaMask pénztárcájukból költhessék el kriptovalutáikat a mindennapi vásárlásokra – közölte a MetaMask anyavállalata, a Consensys.

Piaci zanza

  • Augusztus 14-én a Marathon bejelentette, hogy az úgynevezett kötvény eladásból származó bevételek nagyrészét felhasználva körülbelül 4 144 BTC-t vásárolt összesen 249 millió dollár értékben, átlagosan nagyjából 59 500 dolláros áron. Ezzel a stratégiai bitcoin tartaléka már meghaladja a 25 000 BTC-t.
  • A történelmi mélypontra esett gázdíjak jelenthetik a következő bullish jelet az ETH számára.
  • Az Ethereum hálózat tranzakciós költségei ezen a héten ötéves mélypontra zuhantak, ami egyes elemzők szerint pozitív jelzés lehet az ETH tokenek jövőbeni árfolyamára nézve.
  • A Coinbase legfrissebb piaci jelentése szerint az amerikai spot bitcoin ETF-ek legújabb 13F jelentései ígéretes jeleket mutatnak a digitális eszköz iránti növekvő intézményi érdeklődésről. A jelentés kiemelte, hogy az intézményi befektetők növekvő mértékben fektetnek spot bitcoin ETF-ekbe, különösen a befektetési tanácsadók felől áramlik be a tőke.
  • Benjamin Cowen, egy népszerű kriptoelemző arra számít, hogy a Bitcoin dominanciája 2024 decemberéig, legkésőbb szeptemberig, eléri a 60%-ot, de úgy véli, hogy soha többé nem tér vissza a 2020 decemberében elért 70%-os szintre.
  • Goldman Sachs friss jelentése szerint a 2024-es amerikai recesszió esélye 25%-ról 20%-ra csökkent, ami pozitív fejlemény a gazdasági kilátások szempontjából. Az elemzést közzétevő Jan Hatzius, a bank vezető közgazdásza a kiskereskedelmi forgalom erősödését és a munkanélküliségi adatok javulását nevezte meg a korrekció fő okaként.
  • Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) elutasította a Cboe tőzsde és piaci szolgáltató által benyújtott 19b-4 beadványokat, melyek két Solana ETF-re vonatkoztak a The Block forrása szerint. Az elutasítás azt követően történt, hogy a SEC augusztus 19-én megismételte álláspontját az ETF-kibocsátók felé, miszerint a Solana értékpapírnak minősül. A Block korábbi beszámolója szerint a SEC ezt az álláspontját több korábbi jogi ügyben is megerősítette, így az elutasítás nem lepte meg a kérvényezőket.
  • Bár az elemzők többsége szerint jelenleg nem valószínű, hogy a Solana ETF-ek jóváhagyásra kerülnek, a VanEck digitális eszközök kutatási vezetője szerint mégis van esély. A keddi  elutasítás után a köztudatban az a nézet uralkodik, hogy egy Solana alapú tőzsdén kereskedett befektetési alap (ETF) létrehozása egyelőre nem valószínű, de a befektetési óriás egyik vezetője szerint egy 2018-ban lezárult kripto-csalási ügy segíthet megfordítani a helyzetet.
  • Gyengül az amerikai dollár, romlanak a munkaerőpiaci adatok és ez jó hír. A bitcoin árfolyama a szerdai Wall Street nyitáskor nem mutatott jelentős mozgást, annak ellenére, hogy egy váratlan amerikai foglalkoztatási adatkorrekció fokozta a kockázatos eszközök iránti keresletet. 
  • A MakerDAO, a Dai stabilcoin mögött álló decentralizált autonóm szervezet, egy új stratégiát jelentett be, amelynek keretein belül a MKR governance tokenek opcionálisan 24,000 NewGovToken (NGT) tokenre válthatók át. Ez az újítás a MakerDAO „végjáték” tervének része, amelynek célja a platform irányításában való részvétel szélesebb körűvé tétele.

Mi lapul a magyarok portfóliójában? Felmérés és nyereményjáték!

Kisorsoltuk portfolió nyereményjátékunk győztesét

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a Kripto Sulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img