Kriptopénzügyek – 28.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

PayPal

Egyre több és több hagyományos szolgáltatás tervezi beépíteni a kriptót az eszköztárába. Bár a PayPal régi motorosnak számít e téren, azonban pár napja a fizetési szolgáltató megerősítette, hogy saját stabilcoinon dolgozik, miután egy fejlesztő az iPhone alkalmazásában egy “PayPal Coin”-ról szóló nyelvezetet fedezett fel. A Bloomberg elsőként számolt be a hírről.

Binance

A Binance végrehajtotta 18. érmeégetését, amelynek során 1,68 millió darab BNB-vel csökkentette a kínálatát.

ICON

Az Algorand Alapítvány a szerdai napon jelentette be együttműködésüket az ICON-nal. Az ICON elnyerte az Algorand Foundation Bridges SupaGrant díját, így az ICON integrálni fogja az Algorandot az ICON BTP interoperabilitási ökoszisztémájába. Az Algorand hozzáadásával az ICON BTP ökoszisztéma immár magában foglalja az Algorand, az ICON, a Binance Smart Chain, a Polkadot és a Kusama ökoszisztémákat, a Harmony, a Near, a közelgő testvérlánc ICE-t és a canary hálózatot, a SNOW-t. Az összes meglévő integráció közvetlenül kapcsolódik az Algorandhoz, míg az Algorand integrációja az összes BTP partnerhez kapcsolja őt.

NEXO

A NEXO egy hírlevélben értesítette a felhasználóit, hogy elérhetővé vált a Mastercard által kibocsátásra kerülő kártyájuk. A kártyát az applikáció frissítése után lehet a usereknek megigényelni. A kártyával 2% cashback-re számíthatunk minden költés után. A cashback jóváírása NEXO token formájában történik, de lehetőség van BTC jóváírásra is. Az utóbbi esetben 0.5% a reward. A NEXO kártyának van ezen felül két pozitív tulajdonsága. Az egyik, hogy hozzá adhatjuk az Apple Pay vagy Google Pay tárcánkhoz, a másik pedig a virtuális kártya. Amennyiben már eddig is használod a Google vagy az Apple Pay szolgáltatását, akkor fizikai kártyát nem szükséges igényelni.

További hír, hogy a Nexo együttműködik a Bakkt-tal a bitcoin és az ethereum letéti felügyelet terén. Mit jelent ez a Nexo felhasználók eszközeire nézve? A Nexo felhasználók pénzeszközeinek egy része a Bakkt Warehouse-ban lesz tárolva, amely online (“hot”) és offline („cold”) digitális eszköztárat is tartalmaz. A Bakkt egyensúlyt teremt az online és offline tárolási szintek között, hogy minimalizálja az online tárolással kapcsolatos kockázatokat. A Nexo felhasználók eszközeinek további védelme érdekében a Bakkt online és offline pénztárcái biztonságos pénztárca architektúrára épülnek, valamint többzónás fizikai biztonságra, beleértve a banki szintű trezorokat is. A Bakkt-ot a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma szabályozza, a FinCEN-nél Money Service Business-ként van bejegyezve, és BitLicense-szel rendelkezik a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériumán keresztül.

A Nexo egy elég komplex mélyreható szakértelmet épített ki a biztonságos és megbízható kripto letétkezelés terén többek között a Fidelity Digital Assets, a BitGo, a Ledger és a Fireblocks társaságokkal való együttműködés révén. A Bakkt-tal és a Fidelity Digital Assets-el való legújabb együttműködés a kriptohitelezési ágazat legelső valós idejű auditjának nyomán jött létre. Ennek keretében a vezető Armanino könyvelőcég figyeli és naponta jeleníti meg a Nexo eszközeit és kötelezettségeit.

Intel

Az Intel hamarosan beléphet a bitcoin bányász chipgyártó iparágba. Az óriás chipgyártó a közelgő ISSCC konferencián, 2022. február 23-án fogja bemutatni a “Bonanza Mine” nevű, “ultra-alacsony feszültségű, energiahatékony bitcoin bányász ASIC chipet”.

OKEx

Mától hivatalosan is nevet változtatott az OKEx kriptotőzsde, OKEx-ről OKX-re nevezték át magukat. A tőzsdét ezentúl okx.com címen érhető el. Az alkalmazásuk márkája is megváltozott, hogy tükrözze az új nevet, az új logót és az új identitást, nyilatkozta a tőzsde. Állításuk szerint a decentralizáltság felé mozdulnak el és a jelenlegi fejlesztéseik is ezt tükrözik: MetaX (hozzáférés minden decentralizált felülethez), több blokklánccal kompatibilis non-custodial pénztárcaá, egy NFT piactér és az OEC (DEX lánc nagy teljesítményű mérőszámokkal, izgalmas funkciókkal – fejlesztés alatt -, növekvő közösséggel, metaverzum tervekkel.)

Celsius

Az AVAX a Nexo után már a Celsiuson is elérhető 7,05% APY-val. Ha CEL tokenbe kéred a jutalmat, akár 8,89% APY-t is el lehet érni.

Inlock

Az Inlock legújabb fejlesztése az API Connection. Ennek beállításával a felhasználók akár egyedi integrációkat, és saját fejlesztéseket is tudnak eszközölni. A funkció lehetőséget ad arra, hogy a mobil vagy webes alkalmazás elindítása nélkül is hozzá lehessen férni az Inlockon tárolt adatainkhoz vagy akár egyéb műveleteket is elvégezhetőek az API kapcsolaton keresztül. További részletek az alábbi linken érhető el.

Crypto.com

Az új év első rug pull-ja után megtörtént az első nagyobb tőzsde hack is. Ezúttal a Crypto.com kriptotőzsdét rabolták ki.

Pénzügyi tippek, trükkök

Chartpunk kereskedőnk hosszútávú kereskedési javaslata egyszerű indikátorok használatával.

Piaci zanza

A LinkedIn friss tanulmánya szerint 2021-ben csaknem ötszörösére nőtt a kriptoval kapcsolatos álláshirdetések száma az azt megelőző évhez képest. A listákon szereplő legnépszerűbb városok San Francisco, Austin, New York City, Miami és Denver voltak.

Még tavaly októberben nyilatkozta Jack Dorsey, hogy nyílt forráskódon alapuló bitcoin bányász rendszer építését tervezik magánszemélyek és vállalkozások számára egyaránt. Az elképzelések lassan valóságot öltenek! Dorsey mögött álló vállalat ugyanis elkezdett felvázolni néhány tervet, a bányászati iparág legégetőbb problémáira pedig megoldási ötleteket.

Egyre nagyobb teret kér a pénzügyi piacon a bitcoin és más kriptopénzek, a világ országainak törvényhozói pedig más és más módon reagálnak az új kihívásokra. Az amerikai Kongresszusi Könyvtár friss elemzése szerint az elmúlt három év alatt majdnem megháromszorozódott azoknak az országoknak a száma, ahol teljes mértékben vagy korlátozottan, de betiltották a bitcoint.

A Microsoft felvásárolta a világ egyik legismertebb játékfejlesztő és kiadó vállalatát. Az Activision-Blizzardhoz olyan címek tartoznak, mint például az évről évre a legnagyobb példányszámban fogyó játéknak számító Call of Duty, illetve a World of Warcraft, a Starcraft, a Diablo és a Candy Crush. A cég havi aktív játékosainak száma megközelíti a 400 millió főt.

Mi az a play-to-earn – 3. rész

Két napon belül a második tech óriásról derül ki, hogy nyitni szeretne a Bitcoin felé. A Bloomberg beszámolója szerint a vállalat egy bitcoinos fizetési lehetőség bevezetését tervezheti. Ehhez egy Google Pay-hez hasonló elven működő digitális kártyarendszert hoznának létre, amivel lényegében bárhol fizetheténk az ezeken tárolt coinjainkkal.

Az ingatlanos fintech cég a Milo, bitcoin jelzáloghitel ajánlattal bővíti szolgáltatásait. A vállalat legújabb pénzügyi terméke lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy BTC állományukat ingatlan vásárlásra használják fel – közölte a vállalat keddi közleményében.

A csütörtök esti órákban brutálisat zuhantak a Netflix részvényei. Az esés magával rántotta a hagyományos és a kripto piacokat is. Kezdetét vette az earnings szezon, amikor a tőzsdén jegyzett amerikai vállalatok nyilvánosságra hozzák az utolsó negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentéseiket. A technológiai szektorban, a saját területeiket domináló cégekre a FAANG kifejezéssel szokás hivatkozni, ami a Facebook (Meta), az Amazon, az Apple, a Netflix és a Google neveit takarja. A velük kapcsolatos történésekre sok befektető odafigyel, így az őket érintő események szélelesebb körben is befolyással lehetnek a piaci hangulatra és az árfolyamok alakulására.

Tanúkkal vitatták meg a kriptobányászat hatékonyságát a kongresszusi környezetvédelmi meghallgatáson. A törvényhozók kérdései a blokklánc alapjaitól a különböző energiaforrásokkal kapcsolatos kérdésekig terjedtek.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon.

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img